Putin: Έχουμε πληροφορίες για νέα πιθανή χημική επίθεση στη Συρία

16:08 11/4/2017 - Πηγή: iPop

Απαντώντας στις κατηγορίες της Δύσης για την εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία, ο Vladimir Putin τόνισε σε δηλώσεις του πως θα αγνοήσει την κριτική, ενώ ενημέρωσε πως έχει πληροφορίες για νέα πιθανή χημική επίθεση στη Συρία, παρόμοια με εκείνη που έγινε στην επαρχία Idlib και κόστισε τη ζωή σε πάνω από 80 ανθρώπους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση με τα χημικά ως «false flag» (προβοκάτσια), δηλαδή

ως μια μυστική επιχείρηση που έγινε με σκοπό να φανούν ως υπεύθυνοι άλλα έθνη και ηγέτες απ’ τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Vladimir Putin, η νέα επίθεση με χημικά όπλα θα γίνει αυτή τη φορά σε προάστιο της Δαμασκού.

Σχεδιάζουν να «φυτέψουν» χημικά στην περιοχή για να κατηγορήσουν την συριακή Κυβέρνηση για νέα επίθεση

Παράλληλα, ο ίδιος άφησε αιχμές εναντίον των ΗΠΑ, λέγοντας πως υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζονται ήδη νέα πλήγματα στη Συρία απ’ την αμερικανική πλευρά.

O Ρώσος Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως θα ενημερώσει τον ΟΗΕ για τις πληροφορίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του το Κρεμλίνο, αλλά θα ζητήσει και έρευνα για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά.

Θυμίζουμε ότι η επίθεση με χημικά στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα ο Trump ν’ απαντήσει με πυραυλική επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης του Assad.

Η χημική επίθεση και η «απάντηση» απ’ την πλευρά των ΗΠΑ προκάλεσε νέο πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας, οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες απ’ το προηγούμενο διάστημα.

Οι ΗΠΑ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση στη Συρία, εάν κριθεί αναγκαίο. Σύσσωμη η παγκόσμια κοινότητα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τάχθηκε υπέρ του Αμερικανού Προέδρου και χαιρέτισε το πλήγμα εναντίον του καθεστώτος Assad.

Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή ο Rex Tillerson πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, με τις συζητήσεις ανάμεσα στη ρωσική και την αμερικανική πλευρά ν’ αναμένεται να επικεντρωθούν στα γεγονότα στη Συρία.

JUST IN: Secretary of State Rex Tillerson arrives in Moscow, Russia for the first visit by a Trump Cabinet official to the country. pic.twitter.com/gCl233Xo2v

CNBC (@CNBC) April 11, 2017

The post Putin: Έχουμε πληροφορίες για νέα πιθανή χημική επίθεση στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα