1 νεκρός και τραυματίες από έκρηξη στο Diyarbakir της Τουρκίας (Photos -Video)

11:10 11/4/2017 - Πηγή: iPop

1 νεκρός και τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επισκευής των δεξαμενών της αστυνομίας στο Diyarbakir της Τουρκίας.

Η έκρηξη, η οποία προκάλεσε πτώση μέρους της οροφής του αρχηγέιου της αστυνομίας, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της επισκευής ενός θωρακισμένου οχήματος, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτηDiyarbakir.
Ο ίδιος δήλωσε πως ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο και η αιτία της έκρηξης ήταν άγνωστη.Το Diyarbakir είναι η μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου μαχητές του PKK εξεγέρθηκαν για πάνω από τρεις δεκαετίες πιέζοντας για την κουρδική αυτονομία. Η βία έχει φουντώσει δεδομένου ότι η κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu είπε πως η έκρηξη, η οποία έστειλε ένα μεγάλο λοφίο καπνού πάνω από τα γύρω κτίρια και άφησε έναν κρατήρα στο έδαφος, φαίνεται για ατύχημα.

«Η έκρηξη ήταν σε ένα μέρος του κτιρίου για τα ΜΑΤ, όπου διενεργείται συντήρησε σε οχήματα,» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ στο CNN Turk, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εξωτερική παρέμβαση και η έκρηξη προήλθε από το όχημα υπό επισκευή. Ένα άτομο έχει παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια», είπε ο ίδιος

Η στιγμή της έκρηξης

Η στιγμή της έκρηξης όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας:

#Diyarbakır Bağlar'da polis okulu içinde patlama meydana geldi.1'i ağır 4 yaralı var. Patlamaya panzer tamirinin neden olduğu belirtildi. pic.twitter.com/JjePpbHZJv

— Hergele Postası (@HergelePostasi) April 11, 2017

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη του Diyarbakır, Hüseyin Aksoy, για να ενημερωθεί σχετικά με την έκρηξη.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης.

First footage of Diyarbakir blast, targeted a Police station. https://t.co/orArNhwuUC pic.twitter.com/8H0P3p4hYC via @BarzanSadiq

— Liveuamap MiddleEast (@lummideast) April 11, 2017

Η αστυνομία έχει επίσης εκδώσει μια προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής όπου σημειώθηκε η έκρηξη να κρατήσουν όλα τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστές λόγω πιθανής διαρροής αερίου, ως αποτέλεσμα της έκρηξης, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κρατήρας από την ισχυρή έκρηξη

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το CNNTurk φαίνεται ο κρατήρας που δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde patlama meydana geldi. Birçok ambulans patlama yerine sevk edildi. (dihaber) pic.twitter.com/NMUCyVoWU2

— Kızıl Deklanşör (@KLobje) April 11, 2017

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή μία βομβιστική επίθεση η οποία χρεώθηκε στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) με δεκάδες τραυματίες.

The post 1 νεκρός και τραυματίες από έκρηξη στο Diyarbakir της Τουρκίας (Photos -Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα