1,4 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα

11:40 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουν εκατομμύρια παιδιά κρούει η Unicef. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει σε νέα της ανακοίνωση «σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να πεθάνουν από την πείνα στη Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη».

Συγκεκριμένα, στην Υεμένη, όπου και μαίνεται εμφύλιος πόλεμος τα τελευταία χρόνια περίπου 462.000 παιδιά υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό. Την ίδια στιγμή 450.000 ακόμα

παιδιά τα οποία βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, όπου δραστηριοποιείται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, διατρέχουν παρόμοιο κίνδυνο.

Το Fews Net, το οποίο είναι το δίκτυο συστημάτων πρόωρου συναγερμού κατά της πείνας, εξηγεί, πως οι «πιο απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία έχουν ήδη πληγεί από λιμό από τις αρχές του περασμένου έτους».

Η Unicef υπογραμμίζει, πως η συγκεκριμένη κατάσταση είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί, αφού θεωρείται αδύνατο «οι οργανώσεις αρωγής να αποκτήσουν πρόσβαση στα θύματα».

Στα πρόθυρα της πείνας επίσης βρίσκονται 185.000 παιδιά στην Σομαλία εξαιτίας της ξηρασίας, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό αναμένεται ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε περίπου 270.000 τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, στο Νότιο Σουδάν, περισσότερα από 270.000 παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό. Επίσης, πλήττονται από λιμό ορισμένες περιοχές της πολιτείας Γιούνιτι, όπου ζουν 20.000 παιδιά, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

The post 1,4 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα