Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς

11:22 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Την κάθε μορφή βίας αλλά και ρατσιστικής συμπεριφοράς καταδικάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου μέσω ψηφίσματος το οποίο εξέδωσε την Τρίτη.

Χαρακτηριστικά, το Δημοτικό Συμβούλιο, καταδικάζει «κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών» και εξηγεί: «τα γεγονότα αυτά, στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ, είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των δημοτών μας, τη δημοτική μας αρχή, δεν εκφράζουν

γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο, ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Θυμίζουμε, πως το μεσημέρι, της Δευτέρας μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» εμφανίστηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής και έβαλαν λουκέτο στο σχολείο, διαδήλωσαν με πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των προσφύγων.

Η απάντηση ήρθε από το Αιγάλεω:

Στον άσχημο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο απάντησε το 3ο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω. Εκεί, την Δευτέρα συγκεντρώθηκαν παιδιά, γονείς, αλληλέγγυοι, και υποδέχθηκαν τους νέους μαθητές με χειροκροτήματα.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα με τα προσφυγόπουλα» είπαν σε δηλώσεις τους γονείς και πρόσθεσαν:

Τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα. Είναι παιδιά όπως όλα τα άλλα. Έχουν τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση όπως όλα

Διαβάστε επίσης:

Ένταση ξανά στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα- Video

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα