Αυστηρό μήνυμα Παππά: Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα

10:22 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Για τα μέτρα και τα αντίμετρα τα οποία, όπως ξεκαθάρισε θα ψηφιστούν ταυτόχρονα εστίασε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του την Τρίτη. Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε, πως «δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα» και εξήγησε, ότι «όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός δήλωσε, πως «υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις οι οποίες θα αλλάξουν το μείγμα πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ρίξουμε το βάρος, από

την λιτότητα, στις μεταρρυθμίσεις» και επικαλέστηκε τις σχετικές δηλώσεις των Jeroen Dijsselbloem και Pierre Moscovici.

«Αν υπάρξει παρέμβαση στο φορολογικό για μείωση του αφορολόγητου τότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τα μέτρα που θα δίνουν κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές φοροελαφρύνσεις» εξήγησε ο Νίκος Παππάς και εν συνεχεία ανέφερε ως παράδειγμα ότι «μπορεί να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας και να μειωθεί ο φόρος για τα βασικά είδη διατροφής» και εξήγησε, πως «ανάμεσα στις φοροελαφρύνσεις είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Εστιάζοντας στα εργασιακά ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε ότι υπάρχει αισιοδοξία και του ιδίου, όπως επίσης και της κυβέρνησης τονίζοντας «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων».

Ποιος είναι ο στόχος της Κυβέρνησης;

Σύμφωνα με τον κ. Παππά η Κυβέρνηση εστιάζει στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το συντομότερο δυνατόν για την οποία και σημείωσε πως «δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων. Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν».

Στο τέλος της συνέντευξης του μάλιστα ανέφερε:

Η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας όπως η παροχή της 13ης σύνταξης και η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αυστηρό μήνυμα Παππά: Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα