Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ο Υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός

23:49 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, προερχόμενος από περιοδεία σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατή Πλωμαρίτη, έφτασε στο Νοσοκομείο όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μουμίνογλου

Μπιρόλ, οι Βουλευτές του Νομού, τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος και τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε παρουσία του Δ.Σ. ,των Διευθυντών και Διευθυνουσών των τομέων του Νοσοκομείου και Γιατρών με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση και τους στόχους της διοίκησης για το Νοσοκομείο της Ξάνθης ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για τα επόμενα βήματα από την πλευρά του Υπουργείου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, έκανε μια πρώτη τοποθέτηση ο Υπουργός και στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα ζητήματα του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Α. Χιώτης, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. και προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γεωργία Μητράκου Γεωργίου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου- Κέντρων Υγείας Δ. Κυριαλάνης, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε. Παπαδοπούλου καθώς και οι διευθυντές των κλινικών και των τμημάτων. Ο Υπουργός εκτίμησε ως πολύ θετικές τις επισημάνσεις του προσωπικού και εξέθεσε για μισή ώρα τον προγραμματισμό για μια σειρά από ζητήματα, στο επόμενο διάστημα.

Στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Ξανθός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο, παρότι αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα, όπως όλος ο τομέας της Υγείας. Εξήρε το ρόλο των εργαζομένων στη στήριξη των μονάδων και του συστήματος υγείας αναφέροντας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αισθάνεται ευγνωμοσύνη απέναντι στο προσωπικό και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια έχει ξεκινήσει η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών. Όπως σημείωσε έχει γίνει μια σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση και εξόφληση προσωπικού και προμηθευτών ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην υγεία και οι ελλείψεις, παρότι δεν παραγνωρίζει το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα