Κρις Σπύρου: «Ο Τραμπ θα στηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα ανεξαρτήτως κυβέρνησης»

22:22 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα στηρίξει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, εξέφρασε ο Ελληνοαμερικανός πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών, Κρις Σπύρου, σε δηλώσεις που έκανε, στο περιθώριο των εγκαινίων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βόλου, στα οποία παραβρέθηκε.

Πρόσθεσε πάντως, ότι με την εκλογή του, αναμένεται να αναστατώσει ολόκληρη την οικουμένη, αφού προηγουμένως, έχει ήδη αναστατώσει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ και το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Όταν κηρύττεις μίσος στο επίπεδο που κηρύττει ο κ. Τραμπ, τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα» τόνισε ο κ. Σπύρου, εκφράζοντας την ευχή «να βάλει ο Θεός το χέρι του» για να μην δούμε τα χειρότερα.
Αναφερόμενος στην Τουρκία και τον πρόεδρό της, Ταγίπ Ερντογάν, ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός μίλησε για «άστοχους μποεμισμούς», αφού τα έχει βάλει με τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, αρνούμενος την εισβολή στον Ιράκ από την Τουρκία, για να δικαιολογήσει τα εσωτερικά του προβλήματα.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη σίγουρη σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Ο νέος πρόεδρος θα στηρίξει την Ελλάδα αλλά και τα συμφέροντά της, όπως και του Ισραήλ, άσχετα με το ποιος θα είναι στην Ελληνική κυβέρνηση» εκτίμησε εξάλλου, ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας πως ΗΠΑ και Ισραήλ δεν θα επιτρέψουν να εκτεθούν τα συμφέροντά τους στη Μεσόγειο από τον Ερντογάν.
«Θα έλεγα στον κ. Ερντογάν να θυμηθεί το τέλος του Τσαουσέσκου στη Ρουμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παρέστη στην πρόσφατη ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός πως κοντά στο κέντρο αποφάσεων του νέου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκονται σημαντικοί Έλληνες που στέκονται πλάι στην Ελληνική ομογένεια, όπως είναι ο τρίτος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζορτζ Τζίκος, από τους στενότερους συνεργάτες του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Γκας Μπιλιράκης κ.α.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι το γεγονός αυτό «δεν σημαίνει ότι κι εμείς δεν κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για τα όσα έχει πει ο νέος πρόεδρος προεκλογικά και μετεκλογικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα