Ξάνθη: Παρουσία του Δ. Βίτσα η αλλαγή φρουράς στο Δ’ Σ.Σ.

23:33 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία του Αν. Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Αρχηγού της 1ης Στρατιάς Δημήτριου Ζερβάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, ,στο Στρατόπεδο Αποστολίδη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον απερχόμενο Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη να παραδίδει στο νέο Διοικητή, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, οι βουλευτές των Νομών Ξάνθης και Έβρου, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες της Ξάνθης, Δημοτικοί Άρχοντες, ο Πρύτανης του ΔΠΘ,

εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι αρχών και συλλόγων καθώς επίσης αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό του Δ’ Σώματος Στρατού.

Στη διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Διοικητής ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους συνεργάτες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διάδοχό του, κατέθεσε στεφάνι και έγινε η υποστολή της σημαίας σχηματισμού του απερχόμενου διοικητή, η οποία και του παραδόθηκε. Στη συνέχεια ο παραλαμβάνων Γ. Καμπάς ανέγνωσε την δική του ημερήσια διαταγή, ευχαριστώντας τον απερχόμενο Διοικητή και υποσχόμενος να εκπληρώσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του και αναφέρθηκε στο υψηλό φρόνημα του Δ΄ΣΣ.

Χαρακτηριστικά ο Γεώργιος Καμπάς ανέφερε: « Το υψηλό φρόνημα είναι η αυτοπεποίθηση που έχει το προσωπικό, η δίκαιη περηφάνια και η αίσθηση της υπεροχής που έχει έναντι του εχθρού. Στο πνεύμα αυτό, η έλλειψη διακρίσεων και η αξιοκρατική αντιμετώπιση, ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα, μέσω του οποίου ενισχύεται η εμπιστοσύνη προς της ηγεσία, μια ηγεσία χρηστή, που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για τη συμμετοχή και το φρόνημα του Σώματος Στρατού και κάτι που σας το υπόσχομαι».

Σε άλλο σημείο ο Γεώργιος Καμπάς σημείωσε: « Τα ζητούμενα πλέον είναι η συνεννόηση, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον, η μέριμνα για το προσωπικό και η πεποίθηση για το δίκαιο του αγώνα. Υπεράνω όλων είναι η καρτερία, η αποφασιστικότητα, η βούληση και μερικές φορές, αν απαιτηθεί και η πυγμή που ο καθένας μας θα προβάλλει στον αγώνα του, ο οποίος συνδέεται με τη συλλογική μας πορεία.
Εδώ στη Θράκη που συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά Έλληνες με διαφορετικές θρησκείες δεν μπορώ να αγνοήσω τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών της, στη συνδρομή και στη συνεργασία των οποίων και η νέα ηγεσία του Σώματος συνεχίζει να προσβλέπει. Άλλωστε μόνο με την αναγνωσμένη συλλογική προσπάθεια μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα και ο Στρατός Ξηράς να συνεχίζει να συνεισφέρει στο Τοπικό Κοινωνικό Σύνολο».
Ο Αν. Υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή του σχηματισμού.
Στην τελετή τιμές απέδωσε άγημα και η Φιλαρμονική του Δ’ Σώματος και παραβρέθηκε αρκετός κόσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα