Κοζάνη: Παραμένει το τέλος ύδρευσης, διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο

23:42 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διατηρείται για το 2017 το ειδικό τέλος του 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Ταυτόχρονα διευρύνονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου άνεργοι επί διετίας και Α.με.Α, σε μια προσπάθεια ελάφρυνσης των ευπαθών αυτών ομάδων. Η εν λόγω απόφαση αφορά σε 2.000 πολίτες που θα πληρώνουν κατά 50%

λιγότερο στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ. Στον αντίποδα όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, φέτος ολοκληρώνεται η ενοποίηση των τιμολογίων των Δημοτικών Ενοτήτων, Αιανής – Ελίμειας – Ελλησπόντου – Δημητρίου Υψηλάντη, ώστε να εξομοιωθούν με τα τιμολόγια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης. Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων σε ότι αφορά την ενοποίηση των τιμολογίων. Η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ για την τιμολόγηση ύδρευσης –αποχέτευσης έτους 2017 και το κοινωνικό τιμολόγιο, που αποτέλεσε και την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής μονοπώλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η πρόταση ψηφίστηκε από την μείζονα αντιπολίτευση ενώ καταψηφίστηκε από τους επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Γκουτζηκώστα, Γιάννη Δεληγιάννη και Κώστα Κύργια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα