Με αγρότες της Ξάνθης συναντήθηκε ο Δ. Βίτσας

23:37 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων και αγροτών είχε στην Ξάνθη ο Αν. Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μετά από αίτημά τους.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των αγροτών Κώστας Δαλάτσης και ο εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων Σάκης Λουκμακιάς ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Στη συνάντηση, πέρα από

τα ζητήματα της φορολογίας, τέθηκαν επιμέρους ζητήματα που όπως τα εφόδια και το ύψος του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο ενώ από την πλευρά του ο Δ. Βίτσας επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Ε. Αποστόλου και μετέφερε κάποια αυτά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν με κάποιες βελτιώσεις.

Από την πλευρά των κτηνοτρόφων τέθηκε το θέμα του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, το θέμα του κόστους παραγωγής ενώ χαρακτήρισε δυσβάσταχτα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τον κλάδο. Από την πλευρά του ο Κ. Δαλάτσης επεσήμανε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν πρέπει να φορολογούνται ως εισόδημα καθώς και ότι ήδη είναι μικρό το αφορολόγητο αλλά και ότι θα πρέπει, επίσης, να καταβάλλονται ως αντιστάθμισμα για χαμηλές τιμές και όχι ως κύριο εισόδημα για τους αγρότες ενώ αναφέρθηκε και στη μειωμένη ανταγωνιστικότητα που επιφέρει αυτό το αυξημένο κόστος.

Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση από τον Υπουργό για τα χρηματοδοτικό εργαλεία που υφίστανται, για τα δάνεια από Πράσινο Ταμείο και άλλα παρόμοια θέματα. Εξάλλου στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα του προγράμματος Leader, για το οποίο βρέθηκε τελικά λύση μετά από συνεργασία των τοπικών βουλευτών με την Περιφέρεια και την υποβολή κοινής πρότασης μαζί με τη Ροδόπη, προκειμένου να παρακαμφθεί η έλλειψη Αναπτυξιακής Εταιρίας στην Ξάνθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα