Χανιά: Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου (audio)

23:26 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πραγματοποίηση στα Χανιά εκδήλωσης στην οποία θα προσκληθούν Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές ανακοίνωσε απόψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε στο επιμελητήριο της πόλης η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου « Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στη γερμανική εταιρεία Fraport.

Όπως δήλωσε το μέλος της πρωτοβουλίας Αντώνης Σκαμνάκης «στόχος της πρωτοβουλίας μέσα από τις δράσεις της, είναι να αποτραπεί

έστω και την τελευταία στιγμή η εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη γερμανική εταιρεία».

Η αποψινή εκδήλωση στα Χανιά αποτέλεσε τη συνέχεια της δράσης της πρωτοβουλίας μετά τις συναντήσεις που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη και τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας.

Παρόντες σε αυτήν ήταν ο κ Βουλγαράκης, οι δήμαρχοι Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Σφακίων Γιάννης Ζερβός και Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου, εκπρόσωποι και άλλων δήμων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την διαχρονική αντίθεση του κατά της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας.

Σε συνεντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος της Πρωτοβουλίας Αντώνης Σκαμνάκης, άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, σε σχέση με τις δηλώσεις του σχετικές με την θετική παρουσία της Fraport στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον οικονομικό «επεκτατισμό» του γερμανικού ομίλου στον ξενοδοχειακό -και όχι μόνο κλάδο- αλλά και στην οικονομική ανεπάρκεια που εμφανίζει.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων ο κ. Σκαμνάκης:

ΑΠΕ / ΕΡΤ Χανίων

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα