Γ.Λαζαρίδης: «Δύσκολα θα επιτευχθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%» (audio)

15:11 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως υψηλό στόχο, δύσκολα επιτεύξιμο χαρακτήρισε την απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης μιλώντας τη Δευτέρα (12/12/2016) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η απαίτηση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Ετέθη το 3,5% αλλά το ΔΝΤ μιλά

για 1,5%. Είναι όλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα γίνει αγώνας και θα δούμε» σημείωσε υπογραμμίζοντας πως «έχουν αντιληφθεί πλέον οι Ευρωπαίοι ότι η ακαμψία πλήττει την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη θέση της Τουρκίας για παραμονή των στρατευμάτων κατοχής στο νησί, ξεκαθάρισε ότι «ο τουρκικός στρατός είναι στρατός κατοχής, όχι μόνο στο έδαφος της Κύπρου, αλλά σε ευρωπαϊκό» διευκρινίζοντας ότι η αποχώρησή του είναι βασικό σημείο των συνομιλιών, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη εξεύρεσης μιας εθνικής κοινής συνισταμένης γραμμής που πρέπει να τηρήσουν όλα τα κόμματα, τόσο στο θέμα της Κύπρου όσο και στα υπόλοιπα εθνικά ζητήματα.

«Η Τουρκία πάντα τα εσωτερικά της προβλήματα προσπαθούσε να τα κάνει εξαγωγή. Σήμερα έχει πάρα πολλά προβλήματα. Ο Ερντογάν δεν κάνει μια ισορροπημένη πολιτική. Έχει ξεφύγει εντελώς και δημιουργεί προβλήματα σε όλη την περιοχή. Προσπαθεί να γίνει υπερδύναμη, δεν του βγαίνει κι έχει χάσει την ψυχραιμία του» εξήγησε προσθέτοντας παράλληλα ότι η θέση της χώρας μας αναβαθμίζεται καθώς «είναι ο μοναδικός πυρήνας ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα