Τσακαλώτος: H Αθήνα επιθυμεί έντιμο συμβιβασμό με τους θεσμούς

14:52 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αθήνα θέλει να δώσει τέλος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, μέσω ενός «ειλικρινή συμβιβασμού«, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Η ελληνική έκφραση είναι ότι θα πρέπει ‘να βάλουμε νερό στο κρασί μας’. Δεν μου αρέσει η έκφραση γιατί δεν συμπαθώ το νερωμένο κρασί, αλλά αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω, να έλθουμε σε ένα ειλικρινή συμβιβασμό», τονίζει ο υπουργός.

Το

Reuters αναφέρει ότι οι δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου υποδηλώνουν μια προθυμία να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, όμως προειδοποίησε ότι η ακαμψία από τους θεσμούς θα μπορούσε να πυροδοτήσει τα αντισυστημικά συναισθήματα στην Ευρώπη.

Ο ίδιος τονίζει ότι περιμένει πως μια συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) ως την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας στη χώρα να προχωρήσει σε δοκιμαστική έκδοση ομολόγων αργότερα εντός του έτους.

Πιθανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στην οικονομική ανάκαμψη και στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική μιας επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις», δηλώνει στο Reuters, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους του προγράμματος και εμπλέκεται σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα