Δίωξη κατά της Ρωσίας για τη συμπεριφορά των οπαδών της – Καταδίκη από FIFA

17:48 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών εναντίον της Ρωσίας έβαλε σε ισχύ η UEFA, με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών της πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αγγλία στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας.

Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ξεκίνησε έρευνα για τη στάση των οπαδών της Ρωσίας, τις αναταραχές που προκάλεσαν, για ρατσιστική συμπεριφορά από μέρους τους και την ανταλλαγή φωτοβολίδων που είχαν αφότου προκάλεσαν ζημιές

εντός του σταδίου κι επιτέθηκαν σε υποστηρικτές της Αγγλίας αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, Αγγλία-Ρωσία, που έληξε ισόπαλος 1-1 το βράδυ του Σαββάτου.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε τη συνέχιση των συμπλοκών στους δρόμους του λιμανιού της Μασσαλίας, που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο οπαδών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, ένας άνδρας χτυπήθηκε επανειλλημένα στο κεφάλι και χρειάστηκε η διαδικασία της ανάνηψης για να επανέλθει. Σε κάποιο άλλο ένας οπαδός χτυπήθηκε στο κεφάλι από καρέκλα κι έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Η UEFA δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τα γεγονότα στο κέντρο της πόλης, αλλά για τα όσα έγιναν εντός του γηπέδου θα επιληφθεί στις 14 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα