Την «Επόμενη Ελλάδα» παρουσίασε από τα Τρίκαλα ο Γιάννης Ραγκούσης

15:25 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αλλαγή του πολιτεύματος από Προεδρευομένη σε Προεδρική Δημοκρατία είναι μεταξύ των δέκα προτάσεων της πολιτικής πρωτοβουλίας «Επόμενη Ελλάδα», που παρουσίασε σήμερα από τα Τρίκαλα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης. Κληθείς να αναλύσει την άποψή του ο κ. Ραγκούσης

δεν πρότεινε δημοψήφισμα για την αλλαγή του πολιτεύματος, ούτε Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά ευρύτατη πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής, που ανήκουν στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο.

Ο ίδιος επικαλέστηκε απόψεις Συνταγματολόγων για την συγκεκριμένη πρόταση, επισημαίνοντας ότι αν αλλάξει το πολίτευμα μπορεί να εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Όρισε τις δέκα προτάσεις ως τον τρόπο για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ τις χαρακτήρισε προτάσεις ριζοσπαστικές. «Πρέπει να δούμε – σημείωσε τον ρόλο της Ελλάδας στον κόσμο. Το Ελληνικό έθνος ήταν εξωστρεφές έθνος και η κρίση μας έριξε σε μία λογική εσωστρέφειας. Η Ελλάδα να βγει μπροστά και να ζητήσει να αλλάξει η ευρωπαϊκή ηθική».

Μεταξύ των προτάσεων της «Επόμενης Ελλάδας» είναι το χρέος (να καθοριστεί στο Σύνταγμα ένα ανώτατο όριο εξωτερικού δανεισμού), το φορολογικό, η παραγωγή και τα κλειστά επαγγέλματα, να ξαναχτίσουμε τις πόλεις μας, τα πανεπιστήμια, η παραγωγή μέσων παραγωγής, οι αποκρατικοποιήσεις, το κράτος, η δημόσια διοίκηση, ο εκλογικός νόμος και το πολίτευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα