Στο σφυρί τα jets του Ελβις

16:44 5/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΣτο σφυρί τα jets του ΕλβιςΔευτέρα, Ιανουάριος 5, 2015 - 16:39

Πωλητήριο μπήκε σε δύο «βασιλικά» αεροσκάφη. Η πώλησή τους δεν οφείλεται στη χρεοκοπία της οικονομίας κάποιου οίκου ή χώρας. Αλλωστε ο «βασιλιάς» ιδιοκτήτης τους δεν φορούσε στέμμα ούτε υπέγραφε διατάγματα. Τον κόσμο ξεσήκωνε να τραγουδήσει μαζί του στους ρυθμούς του rock

and roll.
Πρόκειται για τα δύο ιδιωτικά τζετ του Eλβις Πρίσλεϊ, τα οποία θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Julien's και πωλούνται μαζί. Ο νέος ιδιοκτήτης τους δεν θα μπορεί να πετάξει με αυτά, καθώς δεν είναι πια αξιόπλοα, θα μπορέσει όμως να κερδίσει χρήματα εκθέτοντάς τα ακόμα και σε χώρο δίπλα από την Graceland. Και επειδή μια τέτοια πώληση δεν γίνεται με φωνές και σφυράκια επικύρωσης, ο αμερικανικός οίκος δημοπρασιών αναμένει σφραγισμένες προσφορές για το «Lisa Marie» και το «Hound Dog II», όπως ονομάζονται τα αεροσκάφη. Οταν ο Πρίσλεϊ αγόρασε το «Lisa Marie», έγινε ριζική ανακαίνιση στο αεροπλάνο. Δημιουργήθηκε master σουίτα με διπλό κρεβάτι, μπάνιο με χρυσές βρύσες αλλά και αίθουσα συνεδρίων, ενώ 50 ηχεία τοποθετήθηκαν σε κάθε χώρο του αεροπλάνου, ώστε να υπάρχει παντού μουσική. Η ανακαίνιση του Jet Convair 880, το 1975, δύο χρόνια πριν από τον θάνατο του Ελβις, κόστισε 300.000 δολάρια, δηλαδή περί τα 250.000 ευρώ. Στην τελευταία πτήση του το «Lisa Marie» μετέφερε στην κηδεία του Πρίσλεϊ την πρώην σύζυγό του Πρισίλα και τον ηθοποιό Τζορτζ Χάμιλτον. Το αεροπλάνο το 1978 πουλήθηκε από τον πατέρα του Βέρνον και είχε δύο ιδιοκτήτες προτού αγοραστεί από κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχαν και οι ιδιοκτήτες της Graceland, ώστε να μπορέσει να εκτίθεται εκεί. Η συμφωνία αυτή με τους ιδιοκτήτες και την Graceland λήγει φέτος, οπότε μπορεί να πουληθεί ξανά.
Το «Hound Dog ΙΙ» είναι ένα Lockheed JetStar, που αγοράστηκε το 1975 ως προσωρινή λύση, ενώ το «Lisa Marie» ήταν στο στάδιο της ανακαίνισης και επέστρεψε στην Graceland το 1984. Οι θαυμαστές του θρύλου της μουσικής είχαν την ευκαιρία από τότε να δουν από κοντά τα αεροπλάνα και να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους. Ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί, αν θέλει, να τα εκθέτει για τον ίδιο σκοπό σε γειτονικό της Graceland χώρο.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα