Τσάντες «μαϊμού» για VIP Ελληνίδες

15:38 5/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Τούρκος που πουλάει «μαϊμούδες»Τσάντες «μαϊμού» για VIP ΕλληνίδεςΔευτέρα, Ιανουάριος 5, 2015 - 15:31

Η Φωτεινή Πιπιλή έβαλε πριν από αρκετό καιρό «φωτιά» με τις δηλώσεις της που θέλουν τη Βουλή να έχει γεμίσει με «μαϊμούδες», εννοώντας τις τσάντες και τα αξεσουάρ που κρατούν και φορούν πολλές βουλευτίνες. Να, λοιπόν, που έρχεται ένας Τούρκος να επιβεβαιώσει την είδηση.

Πρόκειται για τον Morris, έμπορο δερμάτινων ειδών με κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος, όπως λέει στην «Espresso», στο πελατολόγιό του έχει ονόματα πολλών επώνυμων κυριών από τη χώρα μας.

«Οι Ελληνίδες είναι οι καλύτερες πελάτισσές μου» μάς αποκαλύπτει ο Morris και συνεχίζει λέγοντας πως το μαγαζί του στην Πόλη έχουν επισκεφτεί «πρώτα ονόματα» του ελληνικού πενταγράμμου, του θεάτρου και της πολιτικής.

Και πολιτικοί

«Οι πελάτισσες είναι κυρίως επώνυμες κυρίες άνω των 40 ετών, οι οποίες προτιμούν τις απομιμήσεις ακριβών δερμάτινων τσαντών, με υπογραφές μεγάλων οίκων του εξωτερικού. Οι περισσότερες είναι τραγουδίστριες, κοσμικές αλλά και πολιτικοί».

Οπως μας λέει, συνήθως επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη τα Σαββατοκύριακα και η πρώτη στάση που κάνουν είναι η κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί, στην οποία βρίσκει κανείς πολλές προσφορές σε δερμάτινα είδη και αξεσουάρ. Ολα γίνονται με απόλυτη εχεμύθεια, καθώς το κατάστημά του διαθέτει πριβέ χώρο, όπου οι επώνυμες κυρίες ενημερώνονται για τις τάσεις της μόδας και για τις απομιμήσεις που κυκλοφορούν. Συνήθως επιλέγουν τα πιο γνωστά και τα πιο ακριβά κομμάτια των οίκων, τα οποία είναι τόσο καλοφτιαγμένα και δεν θυμίζουν σε τίποτε τις γνωστές τσάντες-μαϊμού. Τα brands που επιλέγουν συχνότερα είναι Chanel, Ηermes, Prada, Celine και Louis Vuitton.

Πώς έφτασε όμως το όνομα του Τούρκου εμπόρου στους κοσμικούς κύκλους της χώρας μας; Οπως μας δηλώνει ο Morris, έγινε γνωστός «από στόμα σε στόμα και μάλιστα πολύ σύντομα». Πάντως, ως σωστός επαγγελματίας δεν μας αποκάλυψε τα ονόματα των κυριών που τον εμπιστεύονται, γιατί, όπως λέει, αυτό θα ήταν πολύ άκομψο εκ μέρους του. Ωστόσο αποκαλύπτει ότι είναι πολύ καλές στο παζάρι και ότι είναι αρκετά επίμονες μέχρι να πετύχουν την καλύτερη τιμή.

Μαρία Καραγιώργου

Keywords
Τυχαία Θέματα