Η ζωή σε μια σπηλιά

15:38 5/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ ζωή σε μια σπηλιάΔευτέρα, Ιανουάριος 5, 2015 - 15:30

Προστασία από το τσουχτερό κρύο έχει βρει σε μια σπηλιά στην παραλιακή του Ηρακλείου Κρήτης ένας 50χρονος άστεγος. Ο κ. Ανδρέας, που κατάγεται από την Κύπρο, έχει μετατρέψει τη σπηλιά σε σπίτι του, καθώς η άλλη επιλογή του θα ήταν να τριγυρνάει στους δρόμους κινδυνεύοντας να έρθει αντιμέτωπος με τα έντονα καιρικά

φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Η έλευση του νέου χρόνου πάντως τον βρήκε κάτω από τη στέγη του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, όπου φιλοξενήθηκε για τρεις ημέρες μαζί με άλλους αστέγους.
Αυτό όμως ήταν προσωρινό. Ηδη έχει επιστρέψει στο «σπιτικό» του, συνεχίζοντας τον αγώνα για την επιβίωση. Σύμφωνα με το neakriti.gr, για τον κ. Ανδρέα η ζωή δεν ήταν πάντα έτσι.

Οδηγός

Παλιότερα κέρδιζε χρήματα από τη δουλειά του, καθώς ήταν οδηγός σε εταιρία εθνικών μεταφορών. Η σύζυγός του ήταν από την Κρήτη, αλλά όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, ο ίδιος άλλαξε σελίδα και μετανάστευσε στη Γαλλία. Τα πράγματα όμως δεν του πήγαν όπως τα περίμενε και έπεσε έξω, γυρνώντας από εδώ κι από εκεί, μετατρέποντας τα παγκάκια σε κρεβάτι για να κοιμάται τα κρύα βράδια και ζητιανεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί. Κάποια στιγμή γνώρισε έναν Κρητικό ο οποίος τον βοήθησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και την Κρήτη, όπου η τύχη του δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Λόγω των καιρικών συνθηκών, τις προηγούμενες ημέρες το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων παρέμεινε ανοιχτό για τη φιλοξενία 25 αστέγων και πιθανώς να ξανανοίξει ενόψει της νέας κακοκαιρίας.

Στη γέφυρα

Σημειώνεται ότι η ιστορία του 50χρονου αστέγου του Ηρακλείου δεν είναι η μόνη που έχει αναδειχθεί μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς εφημερίδες και sites της Κρήτης είχαν προβάλει και τον Γολγοθά ενός ηλικιωμένου, ο οποίος ζει κάτω από τη γέφυρα της Κνωσού. Ο άνδρας έχει τοποθετήσει εκεί ένα κρεβάτι και λίγα προσωπικά αντικείμενα, ελπίζοντας ότι κάποτε θα καταφέρει να ζήσει όπως παλιά, σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα