Επέλαση του χιονιά και τα Θεοφάνια!

15:24 5/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔύο μέρες όλη η χώρα στην κατάψυξη!Επέλαση του χιονιά και τα Θεοφάνια!Δευτέρα, Ιανουάριος 5, 2015 - 15:18

Νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, με χιόνια, κατρακύλα της θερμοκρασίας (κατά τουλάχιστον 8 βαθμούς Κελσίου), ισχυρό παγετό και δυνατούς βοριάδες, θα χτυπήσει ξανά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, σταδιακά από σήμερα - κυρίως όμως ανήμερα των Θεοφανίων και την Τετάρτη. Επειτα από ένα Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια και φυσιολογικές θερμοκρασίες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν

για χιονιά «νούμερο δύο» ιδίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το θερμόμετρο της χώρας θα παγώσει σήμερα, με αφετηρία τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας βροχές προβλέπονται στα κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις στα νότια ημιορεινά. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -4 ως 7 βαθμούς σε Μακεδονία - Θράκη, από -1 ως 12 βαθμούς σε Ιόνιο, Ηπειρο, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, από -3 ως 10 βαθμούς σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, από 6 ως 11 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 8 ως 12 στα Δωδεκάνησα. Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές, χιόνια στην Πάρνηθα αλλά και στα βόρεια προάστια το βράδυ, ενώ ο υδράργυρος δύσκολα θα ανέβει ως τους 8 βαθμούς, όπως και στη Θεσσαλονίκη!

Παγωμένα Φώτα

Δύσκολο θα είναι το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη, αφού ανήμερα τα Φώτα αναμένονται χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας (ακόμα και χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές) και βοριάδες 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μονοψήφια επίπεδα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού μεθαύριο, με τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ισχυρό παγετό στα κεντρικά και στα βόρεια. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων περιμένουν οι μετεωρολόγοι από την Πέμπτη, ωστόσο το τσουχτερό κρύο θα επιμείνει παντού. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα παραμείνουν στα ορεινά, ενώ στα δυτικά και στα νότια προβλέπονται βροχές, χιονόνερο και η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα