Τρέλα για ανθρώπινα ομοιώματα από πάγο

16:37 5/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤρέλα για ανθρώπινα ομοιώματα από πάγοΔευτέρα, Ιανουάριος 5, 2015 - 16:35

Η γλυπτική πάγου σαφώς δεν είναι κάτι καινούργιο. Την περσινή χρονιά όμως η εν λόγω τέχνη πήρε νέα κατεύθυνση και γνώρισε τεράστια άνθηση, χάρη στην τεράστια επιτυχία της ταινίας «Frozen» της Disney. Η ζήτηση για τη δημιουργία

ανθρώπινων ομοιωμάτων από πάγο στο Λονδίνο εκτινάχτηκε στα ύψη. Οπως ήταν αναμενόμενο, το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις τιμές, καθιστώντας τη δημιουργία ανθρώπινων γλυπτών πάγου μια άκρως ακριβή και χωρίς αντίκρισμα πολυτέλεια, αφού το κόστος ξεκινά από τα 1.200 ευρώ και το δημιούργημα δεν διαρκεί πάνω από 24 ώρες.


«Τα κομμάτια πάγου σμιλεύονται και μετατρέπονται σε φανταστικά αγάλματα από πολύ ταλαντούχους γλύπτες» εξηγεί η Πόλι Μαρ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας εισαγωγής πάγου από τη Νορβηγία The Ice Co, η οποία επισημαίνει ότι τις περισσότερες παραγγελίες τις δέχονται τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κυρίως για πάρτι γενεθλίων και ρεβεγιόν.


Προτού πιάσει στο χέρι του τα εργαλεία του, ο γλύπτης πιάνει τη φωτογραφική του μηχανή και τραβά τον πελάτη από πολλές διαφορετικές γωνίες. Αναλόγως με τις διαστάσεις του, απαιτούνται εφτά με 10 μεγάλα κομμάτια πάγου, καθένα εκ των οποίων αποτελείται από 115 λίτρα νερού και ζυγίζει σχεδόν 115 κιλά, ενώ κοστίζει 65 ευρώ. Μεγάλη σημασία παίζει η ποιότητα των κομματιών πάγου. «Πρέπει να είναι απολύτως διαυγή και να μην έχουν παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα στο εσωτερικό τους, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι θαμπό» εξηγεί η Μαρ.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα