Οι ιμάμηδες superstarts των social media!

18:26 4/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΟι ιμάμηδες superstarts των social media!Παρασκευή, Μάρτιος 4, 2016 - 18:25

Οι superstars των social media της Σαουδικής Αραβίας είναι ιμάμηδες και μπορούν να καυχιούνται για πλήθος followers αντίστοιχο με εκείνο ποπ σταρ και παγκόσμιων ηγετών. Στους τέσσερις πιο δημοφιλείς βρίσκει κανείς τον Αραβα «Μπραντ Πιτ» με 21.000.000 followers στο facebook και

14.000.000 στο twitter, τον «cool» κήρυκα με 13.000.000 followers σε facebook και twitter αντίστοιχα, αλλά και μια γυναίκα κήρυκα, η οποία μάλιστα έχει 1.000.000 followers στο twitter.

O Σαουδάραβας «Μπραντ Πιτ» είναι ο Μοχάμαντ αλ-Αρίφι, γνωστός για τη χαρισματική προσωπικότητά του, ο οποίος έχει πει ότι ο άνδρας επιτρέπεται να «χτυπάει ελαφριά» τη γυναίκα, όταν αυτή δεν είναι υπάκουη, το 2014 συνελήφθη επειδή χαρακτήρισε τη σιδηροδρομική σύνδεση των τόπων προσκυνήματος στη Μέκκα «τη χειρότερη στον κόσμο», ενώ δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη Βρετανία, γιατί κατηγορείται ως φίλα προσκείμενος σε τζιχαντιστικούς κύκλους. Ο cool Αχμέντ αλΣουγκαΐρι, από την πλευρά του, παρουσιάζει μια εκπομπή εδώ και 10 χρόνια, που τον δείχνει με κάζουαλ ντύσιμο να συζητά θέματα του Ισλάμ, και αυτό τον κάνει πολύ ελκυστικό για τους νεαρούς μουσουλμάνους.

Ο Σάλμα αλ-Οντάχ, με 8.000.000 followers στο twitter, είναι «ο ιερωμένος που ξαναμπήκε στον ίσιο δρόμο», αφού το 1994 εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για τις εξτρεμιστικές απόψεις του και την αντικυβερνητική στάση του.

Εχει φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίζει ότι ένας άνδρας θα πρέπει να παντρεύεται μόνο μία γυναίκα, άποψη που δεν είναι και πολύ δημοφιλής στον αραβικό κόσμο.

Η κήρυκας χωρίς πρόσωπο

Τέλος, η Ναουάλ αλ-Εϊντ, η γυναίκα της «παρέας», δεν αναρτά ποτέ φωτογραφία της, είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Ριάντ και έχει ραδιοφωνική εκπομπή για τα γυναικεία δικαιώματα.

Παναραβικό γυναικείο περιοδικό την έχει χαρακτηρίσει τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο twitter, όπου οι απόψεις της έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Το 2013, σε άρθρο της με το οποίο εκφραζόταν εναντίον της εφαρμογής νόμου κατά της γυναικείας παρενόχλησης, που προέβλεπε έναν χρόνο φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο, η ΑλΕϊντ υποστήριξε ότι αυτό δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

Αντίθετα, θεωρεί πιο «ασφαλή» το σεμνό ντύσιμο και τον μη συγχρωτισμό γυναικών και ανδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα