Ο εκκλησιασμός κλειδί στη... σεξουαλική ζωή!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ εκκλησιασμός κλειδί στη... σεξουαλική ζωή!Τρίτη, Απρίλιος 22, 2014 - 13:55

Μετά την ψυχική ανάταση που προσέφεραν οι άγιες μέρες του Πάσχα, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε «ανάταση» της σεξουαλικής μας ζωής, χάρη στην κατάνυξη των προηγούμενων ημερών.
Ο Φέλιξ Νάτο και η Μαρία ντα Κονσεϊσάο Πίντο του Πανεπιστημίου του Πόρτο ανακάλυψαν ότι ένας συνδυασμός παραγόντων όπως η ηλικία, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η οικογενειακή κατάσταση αλλά και το στιλ του καθενός μέσα στη σχέση μπορούν να επηρεάσουν τον βαθμό ικανοποίησής του από την ερωτική του ζωή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είναι θρήσκοι και πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία αντλούν μεγαλύτερη ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από μια σειρά προηγούμενων ερευνών που έχουν συνδέσει την ενασχόληση με τη θρησκεία με την καλύτερη πνευματική υγεία και τη μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και τις σεξουαλικές σχέσεις γενικότερα. «Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ευημερίας κι έχουν πιο αρμονικές σχέσεις, κάτι στο οποίο έχει θετική επιρροή η πίστη, τείνουν να είναι και πιο ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή» δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δύο επιστήμονες.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε επίσης ότι ζευγάρια όλων των ηλικιών που είναι παντρεμένα ή συζούν αντλούν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τον έρωτα σε σχέση με τα διαζευγμένα. Επιπλέον, οι ενήλικοι άντρες που έχουν χειριστικό στιλ στις σχέσεις τους, κρατώντας διαρκώς σε αβεβαιότητα τη σύντροφό τούς, αλλά και όσοι τείνουν να είναι ζηλιάρηδες και κτητικοί, χαρακτηρίζουν την ερωτική τους ζωή «πλήρη».
Στην έρευνα μετείχαν 1.284 ενήλικες άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 90 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις αναφορικά με την ερωτική τους ζωή, ενώ τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Springer's Applied Research in Quality of Life».

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα