Οι χρυσές γόβες της Μ. Ορφανού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι χρυσές γόβες της Μ. ΟρφανούΤρίτη, Απρίλιος 22, 2014 - 12:42

Πριν από τέσσερα χρόνια η νεοσύστατη τότε Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου έδινε στα χέρια της Μίνας Ορφανού το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα. Το φιλμ, που είχε προκαλέσει με την υπόθεσή του, καθώς ένας 45χρονος πρώην κατάδικος κάνει σχέση με μια τρανσέξουαλ, η οποία αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από ένας έρωτας, είχε αποσπάσει άλλα τρία βραβεία, εκείνα της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας

και του μακιγιάζ.
Φέτος η Μίνα ήταν η παρουσιάστρια της λαμπερής βραδιάς που έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έχοντας στο πλευρό της τον συνάδελφό της Μάκη Παπαδημητρίου. Η ηθοποιός μάλιστα εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, αφού δεν ήταν μόνο η δημιουργία του Βασίλη Μπαρμπαρήγου (σχεδιαστής και στιλίστας στη «Στρέλλα»), την οποία επέλεξε, αλλά και τα παπούτσια που φόρεσε.
Το ιδιαίτερο χρυσό ζευγάρι γόβες που φόρεσε, αν και κοστίζει 5.500 ευρώ (!), δεν είχε την υπογραφή κάποιου διεθνούς οίκου μόδας, αλλά τη δική της, καθώς η Μίνα -εκτός του υποκριτικού ταλέντου της, όπως κι εκείνου της ζωγραφικής- διαθέτει ιδιαίτερο δημιουργικό ένστικτο και σε ό,τι αφορά τα παπούτσια. Ετσι, για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά έφτιαξε ένα ζευγάρι γόβες «ντυμένες» με χρυσό 18 καρατίων και στολισμένες με 420 λευκά ζαφείρια, δύο μπλε ζαφείρια (2 καράτια έκαστο), ενώ το ένα παπούτσι ήταν διακοσμημένο με έναν λίθο σιτρίμ, 3 καρατίων.
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού η ηθοποιός σχεδίασε το συγκεκριμένο ζευγάρι αποκλειστικά για τη φετινή απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η «Espresso» συνάντησε την ηθοποιό στο σπίτι της μία μέρα προτού αναχωρήσει για την Κάλυμνο, όπου θα περνούσε τις ημέρες του Πάσχα παρέα με τη μητέρα της. Μαζί της ήταν η πολύ καλή της φίλη και make-up artist Αννα Πιτσικάλη, που τη βοήθησε στο φτιάξιμο της βαλίτσας. Παρ΄ όλα αυτά, βρήκε τον χρόνο να φωτογραφηθεί φορώντας την ιδιαίτερη δημιουργία της, ενώ σε περίοπτη θέση στο σαλόνι της βρισκόταν και το βραβείο του Α' γυναικείου ρόλου για τη «Στρέλλα».

Και μπαλαρίνες δώρο στη βασίλισσα Ελισάβετ

ΜΑΣ αποκαλύπτει πως παπούτσια σχεδιασμένα από τα χέρια της έχουν σταλεί ως δώρο από την ίδια στη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. «Πρόκειται για ένα ζευγάρι χρυσές μπαλαρίνες, που τις έφτιαξα ειδικά για εκείνην. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αν έφτασαν στα χέρια της κι αν της άρεσαν» λέει η Μίνα, η οποία έχει μπει για τα καλά στο εργαστήριο και προσεχώς θα μας εκπλήξει με νέες δημιουργίες. Παρ΄ όλα αυτά, πρώτη της αγάπη παραμένει η υποκριτική και μάλιστα βρίσκεται σε συζητήσεις για τις επόμενες δουλειές της. Ακόμη δεν είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις, όπως όμως μας είπε, πρόκειται να συνεργαστεί για ακόμη μία φορά με αξιόλογους δημιουργούς.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Μίνα Ορφανούχρυσές γόβεςελληνικά όσκαρ
Keywords
Τυχαία Θέματα