Επεσε νεκρός από την μπαλοθιά φίλου

COVER STORYΕπεσε νεκρός από την μπαλοθιά φίλουΤρίτη, Απρίλιος 22, 2014 - 11:45

Γιωργώ, μη σε φοβίζουνε του κάτω κόσμου οι τόποι, μα εκιά σε περιμένουνε πολύ δικοί σου ανθρώποι. Φεύγεις μα εκιά που θα πας δικούς σου θα ανταμώσεις και μοναξιά ίντα θα πει καθόλου δεν θα νιώσεις. Φεύγεις μα εκιά που θα πας δεν θα σαι μοναχός σου, η σκέψη μας παντοτινός θα είναι σύντροφός σου... Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το σπαρακτικό αντίο, η μαντινάδα που επέλεξαν οι συμπαίκτες του για να αποχαιρετήσουν χθες τον αδικοχαμένο Κρητικό ποδοσφαιριστή, τον 25χρονο Γιώργο Γυπαράκη, που έπεσε νεκρός από μπαλοθιά φίλου του

στο πασχαλινό τραπέζι...

Την τραγωδία που σημειώθηκε στο χωριό Μυριοκέφαλα του Ρεθύμνου αδυνατεί να τη συλλάβει ανθρώπινος νους... Το γλέντι από τη μια στιγμή στην άλλη πνίγηκε στο αίμα και τα γέλια και η αναστάσιμη χαρά μετατράπηκαν σε ανείπωτο θρήνο. Οι σφαίρες από το πιστόλι φίλου βρήκαν τον φίλο. Το χαμογελαστό παιδί, την ψυχή της παρέας, τον Γιώργο, που από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών έμεινε ορφανός από πατέρα και έγινε ο ίδιος πατέρας για τα αδέλφια του. Τον Γιώργο που ζούσε και πάλευε για να μη λείψει τίποτα στην οικογένειά του και στους γύρω του. Και πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή...

Επαθε εμπλοκή

Ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης από το χωριό Ασή Γωνιά είχε πάει με τη μητέρα του και φίλους για να γιορτάσουν μαζί με συγγενείς... Να ψήσουν όλοι μαζί τον παραδοσιακό οβελία και να καθίσουν γύρω από το πασχαλινό τραπέζι. Ωστόσο μία στιγμή ήταν αρκετή για να γίνει το κακό. Νωρίς το απόγευμα κι ενώ όλοι διασκέδαζαν με την ψυχή τους, ένας 40χρονος φίλος του άτυχου νέου, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έβγαλε από την τσέπη του ένα πιστόλι και άρχισε να ρίχνει μπαλοθιές. Κάποια στιγμή το όπλο έπαθε εμπλοκή και στην προσπάθεια επιδιόρθωσης εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί θανάσιμα ο 25χρονος, ενώ ένας ακόμη 23χρονος τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Τα γέλια και η χαρά έσβησαν, όλοι πάγωσαν... Οι σπαρακτικές κραυγές της μάνας έσκισαν την ψυχή και την καρδιά όλων. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με Ι.Χ μέχρι τη διασταύρωση της Επισκοπής και από εκεί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ομως για τον 25χρονο ήταν ήδη αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος νεαρός δέχτηκε συνολικά τέσσερις σφαίρες, εκ των οποίων η μία ήταν θανατηφόρα, εκείνη στο κεφάλι, ενώ οι άλλες τον βρήκαν στον λαιμό, στο στήθος και το χέρι.

Ο 23χρονος, αν και τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθεί το δεξί μάτι του. Στο σημείο της τραγωδίας μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο 40χρονος άνδρας που έριξε τις μπαλοθιές κι έπνιξε το γλέντι στο αίμα. Συντετριμμένος δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που προκάλεσε... Δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Γιώργης έσβησε από σφαίρα που έφυγε από το δικό του πιστόλι. Από μπαλοθιά που ρίχτηκε πάνω στη χαρά... Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον αιματοβαμμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 50 φυσίγγια και 15 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Το συγκλονιστικό αποχαιρετηστήριο «αντίο» στο facebook

Η είδηση του τραγικού θανάτου του Γιώργου Γυπαράκη βύθισε στο πένθος τόσο τα χωριά Μυριοκέφαλα και Ασή Γωνιά όσο και το κρητικό ποδόσφαιρο, καθώς ο 25χρονος ήταν ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας και ιδιαίτερα αγαπητός. Ο νεαρός ήταν παίκτης του Α.Ο. Ασή Γωνιάς και μόλις τα κακά μαντάτα κυκλοφόρησαν, η ομάδα ανάρτησε στο facebook ένα συγκλονιστικό μήνυμα: «Η Ασή Γωνιά έχασε τον “τούμπα” της. Ενα παιδί-στολίδι μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο χαμός του έχει συγκλονίσει όλο το ποδοσφαιρικό Ρέθυμνο και όχι μόνο, γιατί ήταν αγαπητός σε όλους... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Χθες το απόγευμα συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες και συγχωριανοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Ασή Γωνιά Χανίων για να πουν το στερνό «αντίο» και να συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή. Με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τα αδέλφια και τη μητέρα του. Ο Γιώργος ήταν για εκείνους ο στυλοβάτης τους. Στο προσωπικό του προφίλ στο facebook οι φίλοι του έχουν αναρτήσει δεκάδες μηνύματα πόνου, θλίψης, αποχαιρετισμού. Και σε όλα, μα όλα υπάρχει η υπόσχεση ότι κανείς δεν θα τον ξεχάσει ποτέ...

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα