Νέα φρίκη με «τέρατα» του Ισλάμ!

ΚΟΣΜΟΣΝέα φρίκη με «τέρατα» του Ισλάμ!Τετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 16:35

Τραγικά σφάλματα των γαλλικών Αρχών ασφαλείας φαίνεται ότι «όπλισαν» τα χέρια των τρομοκρατών της αιματηρής επίθεσης σε ναό της Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ στη Ρουέν της Νορμανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σφαγιαστεί ένας ιερέας.

Κι αυτό επειδή, όπως αποκαλύπτουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένας από αυτούς, ονόματι Αντέλ Κερμίχ, εξέτιε ποινή κατ' οίκον περιορισμού, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι, για τρομοκρατία και σχέσεις με τον ISIS. Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική

υπηρεσία γνώριζε ότι η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελούσε στόχο των τζιχαντιστών.

Η επίθεση των δύο «στρατιωτών του ISIS» έγινε στις 9 το πρωί, τοπική ώρα, όταν ο 84χρονος καθολικός ιερέας Ζακ Εμέλ τελούσε την πρωινή λειτουργία. Εισέβαλαν από την πίσω πόρτα κρατώντας μαχαίρια. Συνέλαβαν ομήρους τον ιερέα, δύο πιστούς και δύο καλόγριες, ενώ μια άλλη κατάφερε να διαφύγει, και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι τρομοκράτες σκότωσαν πρώτα τον ιερέα κόβοντάς του τον λαιμό και τραυμάτισαν σοβαρά μια καλόγρια. Η ομηρία έληξε όταν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής που περικύκλωσαν την εκκλησία σκότωσαν τους τρομοκράτες, πυροβολώντας τους ενώ επιχειρούσαν έξοδο από τον ναό.

Φώναζαν «Allahu Akbar»

Σύμφωνα με μάρτυρες, φώναζαν «Allahu Akbar», πληροφορία που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Το ISIS έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για δύο «στρατιώτες» του. Ωστόσο, οργή προκαλεί η αποκάλυψη του τηλεοπτικού δικτύου I-Tele ότι ένας από τους δράστες είχε καταδικαστεί σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, στο σπίτι των γονιών του, που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία. Το 2015 είχε συλληφθεί στην Τουρκία από όπου σκόπευε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές, ενώ οι όροι κράτησης, όπως λένε οι πληροφορίες, του επέτρεπαν να κυκλοφορεί χωρίς επιτήρηση αστυνομικού μεταξύ 8.30 και 12.30 το πρωί.

Η επίθεση έγινε στις 9, επισημαίνει το δίκτυο. Αλλα μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι η εκκλησία της Ρεν ήταν ένας από τους ναούς που περιέχονταν στη λίστα με τους πιθανούς στόχους που βρέθηκε στην κατοχή του Αλγερινού Σιντ Αχμέντ Γλάμ μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2015. Ο νεαρός κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε επίθεση κατά καθολικής εκκλησίας στο Βιλζουίφ και άλλων ναών.

Keywords
Τυχαία Θέματα