Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές και φέιγ βολάν στην πρεσβεία της Τουρκίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές και φέιγ βολάν στην πρεσβεία της ΤουρκίαςΤετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 15:26

Κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας χτύπησε χθες το μεσημέρι η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, σε απόσταση λίγων μέτρων από το Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο! Δέκα μέλη της αιφνιδίασαν τις δυνάμεις που φρουρούσαν την πρεσβεία της Τουρκίας και επιτέθηκαν στο κτίριο της οδού Β. Γεωργίου με μπογιές και φέιγ βολάν κατά της

φυλάκισης «αριστερών αγωνιστών».

Η καταδρομική επιχείρηση των... κομάντος του Ρουβίκωνα εκδηλώθηκε τη στιγμή που στον χώρο βρίσκονταν μια κλούβα ανδρών της ΥΜΕΤ, που είναι μόνιμα σταθμευμένη στην οδό Ρηγίλλης, μονάδες της Αστυνομίας με τζιπ και περιπολικό με στατική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρχικοί έφθασαν χωριστά στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Γεωργίου την ώρα αλλαγής βάρδιας, όταν οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να παραδώσουν τον εξοπλισμό τους στους συναδέλφους τους. Ετσι, κατάφεραν να φθάσουν ανενόχλητοι έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Ξαφνικά οι άγνωστοι ενώθηκαν σε μια ομάδα και άρχισαν να εκτοξεύουν στον τοίχο της πρεσβείας μπουκάλια μπίρας που έμοιαζαν με μολότοφ, αλλά περιείχαν μαύρη και κόκκινη μπογιά! Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι έριχναν στον δρόμο φέιγ βολάν. Ωσπου να αντιληφθούν τι συνέβαινε οι αστυνομικοί, τα περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα είχαν ήδη χωριστεί και έφευγαν τρέχοντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Παρότι η αστυνομική παρουσία είναι έντονη και στα γύρω στενά, εκείνοι διέφυγαν χωρίς να γίνει ούτε μία προσαγωγή!

Τα μέλη της ομάδας υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα ότι την περασμένη Παρασκευή αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσήγαγαν έναν σύντροφό τους και τον μετέφεραν στα γραφεία τους, όπου του έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Λέγεται μάλιστα ότι η χθεσινή επιχείρηση του Ρουβίκωνα έγινε ως έμμεση απάντηση στην Αστυνομία, με στόχο να εκτεθεί.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα