Στα χέρια απαγωγέων η πεθερά του «Mr F1»

ΚΟΣΜΟΣΣτα χέρια απαγωγέων η πεθερά του «Mr F1»Τετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 16:33

Οι κακοποιοί ζήτησαν περίπου 33.410.000 ευρώ για να αφήσουν τη μητέρα της 38χρονης, συζύγου του Μπέρνι Εκλεστοουν

Οι Αρχές ασφαλείας της Βραζιλίας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την απαγωγή της πεθεράς του 85χρονου μεγιστάνα της Formula 1 Μπέρνι Εκλεστοουν, παρά το γεγονός ότι στους δρόμους των κεντρικών πόλεων της χώρας περιπολούν άντρες της ειδικής ομάδας καταπολέμησης απαγωγών, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται

για μια ομάδα που συστάθηκε πριν από 10 χρόνια, για να αντιμετωπίσει τη χιονοστιβάδα των απαγωγών που μάστιζε τη χώρα, περιορίζοντας εντυπωσιακά το φαινόμενο, ωστόσο αυτή τη φορά οι κακοποιοί την αιφνιδίασε.

Είχαν προετοιμάσει μεθοδικά το χτύπημα εδώ και καιρό, αναφέρουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, μέχρι να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν. Σύμφωνα με το περιοδικό της Βραζιλίας «Veja», που δημοσίευσε πρώτο την πληροφορία, το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Επιτέθηκαν στην 67χρονη Απαρεσίντα Σανκ, μητέρα της 38χρονης συζύγου του Εκλεστοουν Φαμπιάνα Φλόσι, ενώ βρισκόταν κοντά στο σπίτι της, στη γειτονιά Ιντερλάγκος του Σάο Πάολο (όπου βρίσκεται και η πίστα Formula 1 της χώρας).

Λίγες ώρες αργότερα επικοινώνησαν με την οικογένεια του Εκλεστοουν ζητώντας ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 33.410.000 ευρώ, προκειμένου να τους την παραδώσουν ζωντανή. Αστυνομικός, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, αλλά θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε στο περιοδικό ότι ζήτησαν να γίνει η πληρωμή σε στερλίνες, απαιτώντας μάλιστα οι 28.000.000 στερλίνες να τοποθετηθούν σε τέσσερις πλαστικές σακούλες.

Ο Τύπος της χώρας σπεύδει να σημειώσει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει ζητηθεί ως λύτρα στην ιστορία της Βραζιλίας. Η οικογένεια Εκλεστοουν φέρεται ότι είναι σε επαφή με τους δράστες, ωστόσο σύμφωνα με το «Veja» δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες ούτε από τη δική της πλευρά ούτε από την ομάδα καταπολέμησης των απαγωγών της βραζιλιάνικης αστυνομίας.

Η γνωριμία στην πίστα του Ιντερλάγκος

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν γνώρισε την κατά 47 χρόνια μικρότερή του Φαμπιάνα Φλόσι το 2009, κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι στο Ιντερλάγκος. Εκείνος ήταν ο επικεφαλής της Formula 1, ενώ η Φλόσι εργαζόταν ως διευθύντρια μάρκετινγκ της Formula 1 στη Βραζιλία. Για τα μάτια της ο Εκλεστοουν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του, πρώην μοντέλο από την Κροατία Σλάβικα Ράντιτς, έπειτα από 25 χρόνια γάμου, και το 2012 παντρεύτηκαν. Το ζευγάρι ζει στο Λονδίνο, ενώ η πεθερά Απαρεσίντα Σανκ έμενε στο σπίτι της στο Σάο Πάολο. Ωστόσο παραμένει πολύ δεμένη με την κόρη της, γεγονός που η τελευταία δεν χάνει ευκαιρία να επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα