Μαζικές επιθέσεις

17:57 5/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΜαζικές επιθέσειςΠαρασκευή, Αύγουστος 5, 2016 - 17:55

Σύμφωνα με φυλακισμένο τζιχαντιστή, το ISIS θέλει να επιτεθεί ταυτόχρονα σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

Ταυτόχρονες επιθέσεις σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία φιλοδοξεί να εξαπολύσει το ISIS, σπέρνοντας τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ανατριχιαστικό σχέδιο των τζιχαντιστών αποκάλυψε στους «New York

Times» πρώην τζιχαντιστής, ο οποίος είχε ταξιδέψει για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ο 27χρονος Χάρι Σάρφο επέστρεψε στην Ευρώπη έχοντας ως αποστολή να συμμετέχει σε αυτές τις επιθέσεις, αλλά συνελήφθη. Αυτήν τη στιγμή είναι κρατούμενος σε γερμανική φυλακή, απ' όπου μίλησε στην αμερικανική εφημερίδα.

Γεννημένος στη Γερμανία, ο Σάρφο μεγάλωσε στη Βρετανία, ενώ εκπαιδεύτηκε από τους τζιχαντιστές στη Ράκα της Συρίας, όπου έφθασε οδηγώντας σχεδόν συνέχεια για τέσσερις ημέρες. Επειτα από τρίμηνη εκπαίδευση αποπειράθηκε να γυρίσει στην Ευρώπη για να «χτυπήσει», αλλά συνελήφθη. Το Ισλαμικό Κράτος δεν θέλει πια εθελοντές για να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ, λέει ο 27χρονος, προσθέτοντας ότι εκείνο που ενδιαφέρει τους «συντρόφους» του είναι να αιματοκυλίσουν τη γηραιά ήπειρο. «Μου είπαν πως έχουν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που ζουν στις ευρωπαϊκές χώρες και περιμένουν εντολές για να επιτεθούν σε Ευρωπαίους. Κι αυτό ήταν στόχος προτού ακόμα από το χτύπημα στις Βρυξέλλες» είπε ο Σάρφο. Και απ' ό,τι φαίνεται, το σχέδιο αυτό έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, αν αναλογιστεί κανείς όσα έχουν ακολουθήσει το χτύπημα στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο Σάρφο, που κρατείται σε φυλακή της Βρέμης, εργαζόταν ως ταχυδρόμος στη Βρετανία, από την οποία εκδιώχθηκε το 2010. Στη συνέχεια φυλακίστηκε για ληστεία και τότε αποφάσισε να γίνει τζιχαντιστής, υπό την καθοδήγηση μέλους της αλ Κάιντα, που ήταν επίσης κρατούμενος. Η «εκπαίδευση» ολοκληρώθηκε σε τζαμί της Βρέμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα