Δυόμισι κιλά κοκαΐνη σε συσκευασίες παγωτών

17:15 5/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔυόμισι κιλά κοκαΐνη σε συσκευασίες παγωτώνΠαρασκευή, Αύγουστος 5, 2016 - 17:14

Μόνο παγωτό σε σκόνη δεν ήταν η λευκή ουσία που βρέθηκε στις αποσκευές μιας 29χρονης Βουλγάρας, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δεν ξεγελάστηκαν από τη συσκευασία-καμουφλάζ και γρήγορα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους περίπου δυόμισι κιλών, που

προοριζόταν για την ελληνική αγορά!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η 29χρονη αλλοδαπή αφίχθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας με πτήση από το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, με ενδιάμεσο σταθμό τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί, όμως, την περίμεναν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι την υπέβαλαν σε έρευνα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στη χώρα.

Μέλος κυκλώματος

Οι αστυνομικοί έψαξαν τις αποσκευές της και βρήκαν μέσα 21 τυποποιημένες συσκευασίες, οι οποίες υποτίθεται ότι περιείχαν παγωτό σε σκόνη. Οταν άνοιξαν τις συσκευασίες του «αθώου» παγωτού, διαπίστωσαν ότι η λευκή σκόνη δεν ήταν παρά... κοκαΐνη, συνολικού βάρους δύο κιλών και 495 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας αποτελεί μέλος ενός ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ιδιαίτερα κοκαΐνης, που διακινούνται από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς χώρες της δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Η νεαρή αλλοδαπή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος της άσκησε δίωξη για εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα και την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα