Ετσι εντοπίστηκε το κοντέινερ με τα χάπια του ISIS

15:53 7/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕτσι εντοπίστηκε το κοντέινερ με τα χάπια του ISISΤρίτη, Ιούνιος 7, 2016 - 15:52

Τεράστιο διεθνή αντίκτυπο είχε η επιτυχία του ΣΔΟΕ να εντοπίσει στον Πειραιά το κοντέινερ με τα εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια, τα οποία προορίζονταν για τους τζιχαντιστές του ISIS. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τα συνολικά 26.084.000 χάπια αποτελούν τη μεγαλύτερη κατάσχεση

οπιούχων ναρκωτικών δισκίων που έγινε ποτέ στην ελληνική επικράτεια.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Λουκάς Δανάμπασης εξήγησε ότι το κοντέινερ, το οποίο προερχόταν από την Ινδία και είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά, εντοπίστηκε σε συνεργασία με την αμερικάνικη Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

«Οι Αρχές προχώρησαν στη δέσμευσή του έπειτα από παρακολούθηση πολλών ημερών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εταιρίες αποστολής και παραλαβής είχαν προηγούμενες εμπλοκές σε ύποπτες μεταφορές και ιδιαίτερα η εταιρία της Λιβύης, που έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)» είπε χαρακτηριστικά.
Μετά την παρουσίαση της υπόθεσης στα γραφεία της υπηρεσίας στην Αθήνα, ακολούθησε τιμητική βράβευση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.



«Είναι μια απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ, που εξυπηρετούσαν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, δεν εξυπηρετούσαν όμως τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Στα θέματα του οικονομικού εγκλήματος που έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και υλικοτεχνικά και με προσωπικό».
Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι τελικοί παραλήπτες του φορτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετσι, ISIS,etsi, ISIS