Παραμένουν τα ισόβια για το φόνο του Χατζηκωστή

15:50 7/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαραμένουν τα ισόβια για το φόνο του ΧατζηκωστήΤρίτη, Ιούνιος 7, 2016 - 15:49

Δεν «έσπασε» η ποινή των ισοβίων για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία Αντη Χατζηκωστή, καθώς το Τριμελές Εφετείο της Κύπρου απέρριψε χθες την έφεση που είχαν καταθέσει οι τέσσερις καταδικασθέντες και επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου εξέτασαν την προσφυγή που είχαν υποβάλει οι Ελενα Σκορδέλη,

Τάσος Κρασοπούλης, Γρηγόρης Ξενοφώντος και Ανδρέας Γρηγορίου κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που τους έκρινε ενόχους για την πολύκροτη δολοφονία και τους καταδίκαζε σε ισόβια. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων υποστήριξαν ότι η πρωτόδικη απόφαση περιείχε νομικά σφάλματα και έκανε κακή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών. Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και αποφάνθηκε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε με σύννομο τρόπο.

Η απόρριψη της έφεσης προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς της Ελενας Σκορδέλη και του αδελφού της Τάσου Κρασοπούλη. Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά τους εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση του Εφετείου και αναφέρει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθότι «υπάρχει μαρτυρία που αθωώνει τον Τάσο Κρασοπούλη και την Ελενα Σκορδέλη (...), μαρτυρία την οποία δεν άφησαν οι δικαστές να ακουστεί στο δικαστήριο».
Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης Σίγμα Αντη Χατζηκωστής είχε δολοφονηθεί στις 11 Ιανουαρίου του 2010 έξω από το σπίτι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραμένουν, Χατζηκωστή,paramenoun, chatzikosti