Απεργός πείνας για τον «ναό» της ΑΕΚ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπεργός πείνας για τον «ναό» της ΑΕΚΠέμπτη, Ιανουάριος 22, 2015 - 16:38

Προσωπικό αγώνα για την αγαπημένη του ΑΕΚ δίνει ο 45χρονος οπαδός της ομάδας Πάρης Βάκης, όχι πανηγυρίζοντας στην κερκίδα αλλά απέχοντας από τροφή και μένοντας σε ένα αντίσκηνο που έχει στήσει στο σημείο όπου κάποτε δέσποζε η θρυλική σκεπαστή. Διανύει την έβδομη ημέρα απεργίας πείνας,

με αίτημα «να φτιαχτεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και τώρα»! Καταναλώνει μόνο νερό και τσάι, και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει ώσπου να λάβει διαβεβαιώσεις ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει πράξη.

«Είμαι παλιός οπαδός της ΑΕΚ. Είναι όλη μου η ζωή! Πρώτα η ΑΕΚ και μετά όλα τα άλλα» δηλώνει ο ίδιος στην «Espresso» και εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να κάνει απεργία πείνας. «Ξεκίνησα από συναίσθημα και τίποτα άλλο. Κουράστηκα να ακούω ένα σωρό δικαιολογίες, που έχουν ως μοναδικό σκοπό να ματαιώνουν τη δημιουργία του γηπέδου της ομάδας μας. Ετσι μπήκα μπροστά. Ας θυσιαστεί ένας για όλους! Για να βρουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας το γήπεδο που αξίζει στην ΑΕΚ. Δεν με νοιάζει να αφήσω εδώ την τελευταία μου πνοή. Εδώ άλλωστε έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές μου. Εδώ που είμαι τώρα ερχόμουν με την παρέα μου ακόμη και όταν δεν υπήρχε αγώνας».

«Πολιτικά παιχνίδια»

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των φίλων της ΑΕΚ και της δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια, παρά μόνο το νέο σπίτι του «Δικεφάλου». «Δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή έχουμε απέναντί μας τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε καλές σχέσεις. Πρέπει να καταλάβουν όμως πως πρώτα βάζουμε την αγάπη μας για την ΑΕΚ και μετά όλα τα άλλα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχουν οι πολιτικοί, τα κόμματα και η εκάστοτε δημοτική Αρχή με το γήπεδο. Εδώ που θέλουμε να χτιστεί η "Αγια-Σοφιά" υπήρχε γήπεδο από παλιά, πριν χτιστούν τα πρώτα σπίτια! Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Καλώ τον δήμαρχο να έρθει εδώ που είμαι και του δίνω τον λόγο μου πως δεν πρόκειται να τον πειράξει κανείς! Θα μπω εγώ μπροστά».


Οπως λέει ο Πάρης Βάκης, παραδοσιακά ο κόσμος της ΑΕΚ ανήκει στα λαϊκά στρώματα και όχι στην πλουτοκρατία. «Ο κ. Μελισσανίδης είναι γνήσιος φίλος της ομάδας και μας ξέρει καλά. Εμείς οι ΑΕΚτζήδες έχουμε λόγο και μπέσα» λέει για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη. Οση ώρα μιλάει ο 45χρονος, δεκάδες οπαδοί φίλοι του αλλά και άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν προσωπικά τον επισκέπτονται για να του σφίξουν το χέρι και να του δώσουν κουράγιο.

«Τα αδέλφια μου»

«Η στήριξη του κόσμου είναι συγκλονιστική! Αυτοί με κρατούν στη ζωή. Πολλά "αδέρφια" μου λένε πως είναι έτοιμα να ταχθούν στο πλευρό μου. Τους λέω να κάνουν υπομονή. Αλλοι μου λένε να σταματήσω, επειδή ξέρουν πως, αν χρειαστεί, θα φτάσω μέχρι τέλους. Ο γιος μου και η κόρη μου είναι επίσης στο πλευρό μου. Με έχουν επισκεφτεί αρκετοί παλαίμαχοι, όπως ο Ανδρέας Σταματιάδης, που ήρθε με δάκρυα στα μάτια, και ο Στέλιος Σεραφείδης. Μου είπε να σταματήσω την απεργία και να έρθουν οι παλαίμαχοι στη θέση μου. Και ο γιατρός που ήρθε να με δει είναι φυσικά ΑΕΚ»!

Ανδρέας Αξιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα