Οι περιπέτειες ενός «σκληρού» γόη στη Αφρική

ΚΟΣΜΟΣΟι περιπέτειες ενός «σκληρού» γόη στη ΑφρικήΤετάρτη, Ιανουάριος 21, 2015 - 18:38

Θα τον ζήλευε ακόμη και ο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» Μπρους Γουίλις. Μην του το πείτε όμως, διότι γίνεται... ροζ από ντροπή. Ο Λέβισον Γουντ έκανε άθλο περπατώντας ανάμεσα στις πλέον αφιλόξενες περιοχές της Αφρικής, κάνοντας ασύλληπτα πράγματα προκειμένου να επιβιώσει και να φτάσει στις εκβολές του Νείλου στη Μεσόγειο, ξεκινώντας από την πηγή του ποταμού στη Ρουάντα.

Κατά τη διαδρομή «απολάμβανε» σειρά κακουχιών, αλλά και γεύματα κάθε άλλο παρά... γκουρμέ. Και όμως, όλα αυτά έκαναν πολλές γυναικείες καρδιές να σκιρτήσουν.


Μέσα σε εννέα μήνες ο 32χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής κάλυψε με τα πόδια απόσταση 6.400 χιλιομέτρων, περνώντας από τη Ρουάντα στην Τανζανία και από εκεί στο Νότιο Σουδάν και το Σουδάν, για να καταλήξει στην Αίγυπτο. Αντιμετώπισε αμμοθύελλες, καταιγίδες, θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 56 βαθμούς Κελσίου, αναγκάστηκε να κόψει την άκρη από δάχτυλό του που μολύνθηκε, ενώ στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν, που μάχονται στον αιματηρό εμφύλιο, απείλησαν να τον σκοτώσουν.

Στην πόλη Μπορ, δε, βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των αντίπαλων στρατών. Ο πόλεμος τον ανάγκασε να περάσει στο Σουδάν χρησιμοποιώντας πρώτα αυτοκίνητο και κατόπιν αεροπλάνο, χάνοντας 640 χιλιόμετρα από τη διαδρομή και κατά συνέπεια το παγκόσμιο ρεκόρ.


Οι δοκιμασίες που πέρασε θα μπορούσαν να είχαν λυγίσει οποιονδήποτε. Ο Λέβισον Γουντ όμως έκανε τα πάντα προκειμένου να επιβιώσει. Περπατούσε σαράντα χιλιόμετρα κάθε μέρα, έτρωγε τηγανητές ακρίδες, ψητούς αρουραίους ή σπουργίτια που κυνηγούσε με αυτοσχέδια σφεντόνα. Δεν πλενόταν καθώς δεν έβρισκε νερό, ενώ χρησιμοποιούσε άμμο και χαλίκια για να καθαρίζεται, αντί για μπιντέ. Η πιο δύσκολη στιγμή όμως ήταν όταν πέθανε από τις κακουχίες ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ματ Πάουερ που τον ακολουθούσε για ένα τμήμα της διαδρομής.

Η προβολή στην αμερικανική τηλεόραση του ντοκιμαντέρ «Walking The Nile», που βασίστηκε στο υλικό που κατέγραψε ο Γουντ, έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης, ξεπερνώντας ακόμη και τη δημοφιλή σειρά «Homeland». Οι περιπέτειές του ενθουσίασαν το κοινό. Αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου άρχισαν να πέφτουν βροχή στο twitter οι εγκωμιαστικοί χαρακτηρισμοί από θαυμάστριες, θαυμαστές, στρατιώτες και λάτρεις της περιπέτειας.


Τον αποκάλεσαν από τον «πιο σκληρό άνδρα στην τηλεόραση» έως τον «πιο σέξι άνδρα στον κόσμο», αλλά και πιο χύμα... «γκομενομαγνήτη». Δεν έλειψαν βέβαια οι συγκρίσεις με τον λάτρη της περιπέτειας Μπέαρ Γκριλς που έγινε διάσημος μέσα από την εκπομπή επιβίωσης «Man VS Wild». «Δέκα φορές πιο σκληρός και πιο όμορφος από τον Μπέαρ Γκριλς» έγραψαν οι θαυμάστριές του. Ο ίδιος όμως κρατάει χαμηλό προφίλ. Οπως λέει, τα κομπλιμέντα τον κάνουν να ντρέπεται. Από τη δημοσιότητα προτιμά το σπίτι του στο Λονδίνο, το φιλανθρωπικό έργο του και την προώθηση του ντοκιμαντέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα