Οι τηλεθεατές πριν από τις κάλπες «ψήφισαν»... γέλιο!

TV GOSSIPΟι τηλεθεατές πριν από τις κάλπες «ψήφισαν»... γέλιο!Τετάρτη, Ιανουάριος 21, 2015 - 18:45

Μοναδική ανάσα, αχτίδα φωτός και ελπίδα, το γέλιο! Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την καθημερινή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, τα διλήμματα, τα ψέματα, τον φόβο και όλα όσα κυκλοφορούν ως φήμες αυτή την περίοδο, λίγο πριν από τις εκλογές, γι' αυτό και τηλεοπτικά...

ψηφίζει «δαγκωτό» ψυχαγωγία και σάτιρα.


Προχθές το βράδυ οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη στην ενημέρωση και έδωσαν απλόχερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε σίριαλ και εκπομπές που έχουν ως μόνο στόχο να τους διασκεδάσουν και να τους κάνουν να γελάσουν. Η κωμική σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι» συγκέντρωσε 39,9% στο γενικό σύνολο και 46,1% στα νεανικά κοινά, ενώ στις γυναίκες ηλικιών 15-24 το peak του ήταν 81,9%! Η Βίβιαν, ο Θανάσης, η Μοσχούλα, ο Κωνσταντίνος, η γιαγιά και ο Μανώλης που θα γίνει πατέρας έκαναν τη Σίφνο άνω κάτω και το τηλεοπτικό κοινό να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια.


Αλλά και το νέο επεισόδιο του σίριαλ του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», με τον Χάρη και τη Βάσω να έχουν ξεχάσει τη λέξη «σεξ» και να κάνουν ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των επιδόσεών τους, άγγιξε το 39% της τηλεθέασης στο σύνολο και το 46,1% στο δυναμικό κοινό. Οσο για τη σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια», με τον τσολιά να κλείνει τα ATM, αφού σε λίγες μέρες θα βγάζουν... δραχμές, άγγιξε τα πιο υψηλά ποσοστά της με 21,3% στο γενικό σύνολο και 23,8% στις ηλικίες 15-44.


Στον ΑΝΤ1, το προεκλογικό «Ράδιο αρβύλα» έσπασε ταμεία! Η διακωμώδηση των σποτ των κομμάτων έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη θεαματικότητα, με ποσοστά 34,2% στο σύνολο και 40,5% στο νεανικό κοινό. Ομως και το «Ολα μπιπ» που ακολούθησε κράτησε ψηλά την τηλεθέαση, αφού σημείωσε νούμερα 30,2% και 42,4% αντίστοιχα.
Τι έγινε όμως με τις δύο ενημερωτικές εκπομπές της Δευτέρας; Το κοινό δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου στην εκπομπή «Στον ενικό» του Star. Τα νούμερα που σημείωσε ήταν 18,8% σύνολο και 12,4% στα νεανικά κοινά, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά της «Ανατροπής» του Mega, που παρουσίασε δημοσκόπηση της GPO, ήταν 12,2% και 7,1% στις ηλικίες 15-44.


H Τρέμη τρίτη και καταϊδρωμένη στο δελτίο ειδήσεων

Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα! Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega από την Ολγα Τρέμη, με σχολιαστές τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι ελπίδες για ανάκαμψη των ποσοστών τηλεθέασης αποδείχτηκαν φρούδες, αφού τα νούμερα δεν λένε να σκαρφαλώσουν προς την κορυφή.
Η ενημερωτική «ναυαρχίδα» του καναλιού της Μεσογείων παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση, ενώ ο ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη κρατάει την πρωτοκαθεδρία και ο Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ έχει... στρογγυλοκαθίσει στη δεύτερη θέση.


Αυτό που έχει αρχίσει να προβληματίζει ιδιαίτερα είναι πως όταν στο μεγάλο τραπέζι της παρουσίασης καθόταν καθημερινά η Μαρία Σαράφογλου, τα ποσοστά της τηλεθέασης κυμαίνονταν κοντά στο 18,7% στο γενικό σύνολο και στο 15,5% σε ό,τι αφορά τα νεανικά κοινά. Την εβδομάδα που ανέλαβε το τιμόνι η Ολγα Τρέμη τα νούμερα ήταν 17,8% (σύνολο) και 12% μέχρι 13,5% (ηλικίες 15-44). Δηλαδή με κάποιες μονάδες διαφορά η Σαράφογλου εμφανίζεται πιο... αποτελεσματική σε σχέση με τη «σιδηρά κυρία των ειδήσεων». Αρα; Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του «θησαυρού» της Τρέμη αποδεικνύεται... άνθρακας;


Αν αυτό μεταφράζεται πως ακόμη και με το «βαρύ πυροβολικό» της ενημέρωσης, εν όψει και των εκλογών, το Mega έχει χάσει το κύρος και την αξιοπιστία του, με αποτέλεσμα το τηλεοπτικό κοινό να του έχει γυρίσει την πλάτη, θα πρέπει σύντομα να αναζητηθούν ευθύνες και να γίνουν -ενδεχομένως- και άλλες αλλαγές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μαρία Ανδρέου

Keywords
Τυχαία Θέματα