Pokemon αλά ρωσικά

ΚΟΣΜΟΣSelfie με τους Γκαγκάριν, Τσαϊκόφσκι και τον Ιβάν τον Τρομερό Pokemon αλά ρωσικάΤετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 16:58

Εφαρμογή που μοιάζει πολύ με το Pokemon Go, στην οποία όμως ο παίκτης δεν κυνηγάει τα μικρά τερατάκια αλλά μεγάλες προσωπικότητες, έθεσαν σε λειτουργία οι αρχές της Μόσχας, προκειμένου να προσφέρουν μαθήματα Ιστορίας, κυρίως στους επισκέπτες της πόλης.

Στο Pokemon αλά ρωσικά ο χρήστης κυνηγάει

ιστορικές προσωπικότητες που συνδέονται με τη Μόσχα και τις «πιάνει» βγάζοντας selfie με μια τρισδιάστατη απεικόνισή τους, που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού του.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που κυνηγάει κανείς στο ρωσικό Pokemon είναι ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο συνθέτης Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, οι τσάροι Ιβάν ο Τρομερός και Πέτρος ο Μέγας, αλλά και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, που είχε εισβάλει στη ρωσική πρωτεύουσα το 1812.

Βόλτα στην πόλη

Μέχρι στιγμή είναι διαθέσιμη για iOS ή Android μια περιορισμένη έκδοση της εφαρμογής, η οποία θα είναι σε πλήρη μορφή και λειτουργία ως το τέλος του ερχόμενου μήνα. «Σκοπός της εφαρμογής είναι να εστιάσει το ενδιαφέρον στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μόσχας, αλλά και να δώσει στους Μοσχοβίτες την ευκαιρία να περιδιαβούν την πόλη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Πάντως, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις «επίσημες» απόψεις που ακούγονται στη Ρωσία για το Pokemon Go. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έχει δηλώσει πως το παιχνίδι έγινε «για να αποσταθεροποιηθεί η Μόσχα».

Keywords
Τυχαία Θέματα