Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στον Καναδά

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

Αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Τορόντο όπου θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο, ενώ την Τρίτη θα βρεθεί στο Μόντρεαλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών

θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας, καθώς επίσης και με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών του υπουργείου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Την Τρίτη ο υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γερουσίας Νοελ Κινσέλα, ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα υπουργού στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ημέρα, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε δείπνο με διακεκριμένα μέλη της ελληνικής ομογένειας της Ότταβα.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τον καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ, όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, τις σχέσεις ΕΕ-Καναδά και τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα