Ελ Μπαραντέι: Οι εκλογές του Απριλίου θα οδηγήσουν τη χώρα στο «χάος»

Σε χάος θα οδηγήσουν τη χώρα οι βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, προειδοποιεί ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2005, ο οποίος απηύθυνε το Σάββατο έκκληση για μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών, τα βασανιστήρια, οι απαγωγές και η απουσία κοινωνικής δικαιοσύνης εξακολουθούν να αποτελούν μείζον πρόβλημα για

την αιγυπτιακή κοινωνία.

Σε δηλώσεις του στο BBC ο κ. Ελ Μπαραντέι υποστήριξε ότι η διατήρηση των συνθηκών αυτών απειλεί να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο του «απόλυτου χάους και της αστάθειας».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για τις 22 Απριλίου, μετά τις διαμαρτυρίες της κοινότητας των Κοπτών, των χριστιανών της Αιγύπτου, καθώς οι σημαντικές γιορτές τους συνέπιπταν με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε τέσσερις φάσεις και θα διαρκέσουν ως τον Ιούνιο.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα στον κόσμο εδώ, αλλά και εκτός Αιγύπτου και να του πούμε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία και ότι δε συμμετείχαμε στην εξέγερση πριν από δυο χρόνια για να βρεθούμε τώρα μποροστά σε μια ανακύκλωση του καθεστώτος του (Χόσνι) Μουμπάρακ», τόνισε ο κ. Ελ. Μπαραντέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα