Συνάντηση αγροτών με υπουργούς

Με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα συναντηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14.00, εκπρόσωποι των αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

Με αφορμή την εν λόγω συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει θετική έκβαση στη συνάντηση, μετά και την εξαγγελία της κυβέρνησης για το αγροτικό

πετρέλαιο .

«Όταν συνομιλούμε μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Το αποδείξαμε στη διυπουργική με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη και την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών που κατέληξε στη συγκρότηση Επιτροπής που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη. Θέλω να πιστεύω ότι και η συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στους εκπροσώπους αγροτών και μέλη της κυβέρνησης θα έχει θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέλυσε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα στα “δίκαια θέλω” των αγροτών και τις μυλόπετρες του μνημονίου. Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι εξαιρετικά ασφυκτικά» επανέλαβε.

Σταδιακή αποχώρηση από μπλόκα

Πάντως μετά τις 12 το μεσημέρι πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από μπλόκα αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν κι ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα