Δεύτερη ημέρα εκλογών στην Ιταλία

Στις κάλπες προσέρχονται οι Ιταλοί ψηφοφόροι για δεύτερη συνεχή ημέρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, κατά την οποία θα αναδειχθεί ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι, ενώ τα πρώτα αποτέλέσματα αναμένονται λίγες ώρες μετά.

Η προσέλευση, πάντως, των πολιτών κατά την πρώτη ημέρα των εκλογών χαρακτηρίστηκε μειωμένη, εντείνοντας τις αμφιβολίες για το ποιο κόμμα πρόκειται να επικρατήσει.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 22:00 (τοπική ώρα) η προσέλευση των πολιτών ήταν στο 55,2%,

έναντι του 62,5 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.

Το χιόνι που έπεσε στη βόρεια Ιταλία φαίνεται πως ήταν ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς ψηφοφόρους –ιδιαίτερα της μεγαλύτερης ηλικίας- γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές θα έχει αρνητική επίδραση στα «παραδοσιακά» κόμματα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, προηγείται ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα