Πιο μικρός, αλλά και πιο αποτελεσματικός ο γυναικείος εγκέφαλος

Την επόμενη φορά που ένας άντρας θα κάνει το γνωστό αστείο περί του μεγέθους του γυναικείου εγκεφάλου σε σχέση με τον αντρικό, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, καθώς οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι οι γυναίκες το χρησιμοποιούν περισσότερο αποτελεσματικά!

Όπως προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι γυναίκες ναι μεν έχουν μικρότερο εγκέφαλο από τους άνδρες, ωστόσο τον χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά. Ειδικότερα, αν και ο γυναικείος εγκέφαλος είναι 8% μικρότερος από τον ανδρικό, φαίνεται ότι η λειτουργία του είναι καλύτερη, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερη

ενέργεια και λιγότερους νευρώνες για να επιτύχει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα!

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες διεξήγαγαν ψυχολογικά τεστ σε 59 γυναίκες και 45 άνδρες ηλικίας 18-27 ετών. Όπως είχε προκύψει και από προηγούμενες μελέτες, οι γυναίκες είναι πιο αποτελεσματικές στο να παρακολουθούν μια μεταβαλλόμενη κατάσταση, καθώς και στην επαγωγική λογική, ενώ οι άνδρες είναι καλύτεροι στην χωροταξική αντίληψη. Επίσης, οι επιστήμονες εστίασαν στο μέγεθος του ιππόκαμπου, του μέρους του εγκεφάλου που είναι ζωτικό για τη μνήμη και τα συναισθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα