Αρχίζει το «παζάρι» με την τρόικα

Η σημερινή ημέρα (Τετάρτη) είναι ημέρα σπουδαίων επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας. Το βλέμμα όλων στρέφεται στα υπάρχοντα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και της πορείας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με «φόντο» την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, επίκεντρο των συζητήσεων πρόκειται να είναι η πορεία των εσόδων, η φορολογική διοίκηση, οι αποκρατικοποιήσεις, η ανακεφαλαιοποίηση

των τραπεζών, και το θέμα της ανεργίας, η οποία καλπάζει με επικίνδυνους ρυθμούς.

Από την άλλη, στον δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας με βάση το μνημόνιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτοί που αναμένεται να απομακρυνθούν θα είναι οι επίορκοι και οι ακατάλληλοι, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Η ελληνική πλευρά από μεριάς της θα επικεντρωθεί στο σχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και την ανασύσταση του φοροεισπρακτικού και του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ύστερα από τις διαπραγματεύσεις θα ακολουθήσει την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να γίνει γνωστή η αξιολόγηση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα