Λουκέτο όσοι δεν κόβουν αποδείξεις!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αγριεύει το υπουργείο Οικονομικών… Για όσους δεν κόβουν αποδείξεις έρχεται λουκέτο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα ενεργοποιηθούν οι ισχύουσες διατάξεις, που προβλέπουν λουκέτο σε όσους φοροδιαφεύγουν καθ’ υποτροπήν.

Κατά το υπουργείο Οικονομικών, «οι ελεγκτικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, κλείνοντας καταστήματα ακόμα και για 30 ημέρες- όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις-

αλλά θα δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους κατά τον πρώτο έλεγχο διαπιστώνεται ότι δεν εκδίδουν τα προβλεπόμενα παραστατικά. Εάν οι ίδιοι πιάνονται για δεύτερη φορά, τότε θα διατάσσεται το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους για 48 ώρες, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται σε όσους παρεμποδίζουν τον έλεγχο».

Να τονισθεί ότι, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, τα πρόστιμα για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις έχουν ελαχιστοποιηθεί και δεν αποτελούν φόβο! Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταρτίσει μια «μαύρη» λίστα, στην οποία θα μπαίνουν όσοι εντοπίζονται με μεγάλες αποκλίσεις ημερήσιου τζίρου ανάμεσα στις ημέρες διενέργειας προληπτικών ελέγχων και στις ημέρες μη πραγματοποίησης τέτοιων ελέγχων. Δηλαδή τις ημέρες των ελέγχων όσες παρουσιάζουν εισπράξεις πολύ μεγαλύτερες από τις εισπράξεις που εμφανίζουν τις υπόλοιπες ημέρες, θα μπαίνουν στη «μαύρη» λίστα και θα παραπέμπονται για τακτικό έλεγχο.

Το άρθρο Λουκέτο όσοι δεν κόβουν αποδείξεις! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα