H σκληρή Ντέλια ξαναχτυπά…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Toυ Γιώργου Αυτιά

Η σκληρή Ντέλια Βελκουλέσκου για μια ακόμη φορά χτύπησε… Αυτή τη φορά από το Συνέδριο του Economist. Τι είπε; Ότι «χρειάζεται μία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, το οποίο είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο». Η κυρία Ντέλια τόνισε: «Έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής -πριν το 2018- εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, αλλά χρειάζεται να εκτιμήσουμε αν τα μέτρα που προτείνονται

είναι σύμφωνα με την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αν όχι θα πρέπει να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα που θα τη διασφαλίζουν».

Η σιδηρά κυρία, σε ευθεία γραμμή με τον κ. Τόμσεν, ανέφερε ότι «τo 2014 η Ελλάδα είχε μπει σε φάση ανάπτυξης, αλλά οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν το 2015 κι έτσι οδηγηθήκαμε σε μια δεύτερη ελληνική κρίση». Μάλιστα, μας έκανε και μαθήματα. Είπε ότι «η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο, ωστόσο οι Έλληνες δεν έμαθαν από τα παθήματά τους…». Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκανε επίθεση στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι «οι οικονομικοί στόχοι της είναι φιλόδοξοι και ότι χρειάζονται πιο ρεαλιστικές στοχεύσεις για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τον ρυθμό ανάπτυξης».

Το άρθρο H σκληρή Ντέλια ξαναχτυπά… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα