Πύρινη λαίλαπα καίει τα Δερβενοχώρια – Πτώση Canadair

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ κατά την προσπάθεια αναχαίτισης του μεγάλου πύρινου μετώπου ένα Canadair έκανε αναγκαστική «προσγείωση».

Σώοι οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τραγωδία λίγο έλειψε να γραφτεί λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, στη Βοιωτία. Οι πιλότοι ενός Canadair που έπαιρνε μέρος από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σώθηκαν, τραυματισμένοι την τελευταία στιγμή, όταν υποχρεώθηκαν λόγω βλάβης να κάνουν
αναγκαστική προσγείωση δίπλα από μοναστήρι της περιοχής.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την προσγείωση σε ανώμαλο έδαφος, οι πιλότοι τραυματίστηκαν, αλλά εκτός κινδύνου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις αναγκαίες εξετάσεις.Το ίδιο το Canadair με την πρόσκρουση στο έδαφος τυλίχτηκε στις φλόγες και άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν να σβήσουν την πυρκαγιά.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο κανανταίρ, κατευθυνόταν στην πυρκαγιά, όταν στη διάρκεια χαμηλής πτήσης πάνω από τις φλόγες, κοντά στο Μοναστήρι της ζωοδόχου Πηγής, ο κυβερνήτης αντελήφθη τεχνικό πρόβλημα. ‘Αδειαζε πρώτα το νερό από τις δεξαμενές και μετά από ταλαντώσεις στον αέρα έγινε η προσγείωση δίπλα στο μοναστήρι.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ από το πρωί στην μάχη μετέχουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

Το άρθρο Πύρινη λαίλαπα καίει τα Δερβενοχώρια – Πτώση Canadair εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα