Φίλιπ Ρέσλερ: «Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται»

«Η υπομονή με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις, που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς «οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις». Αναφερόμενος στην Ισπανία και την

Κύπρο, οι οποίες έκαναν αίτημα υπαγωγής στο μηχανισμό διάσωσης, ο υπουργός τόνισε ότι «βοήθεια μπορεί να υπάρξει μονάχα ως αντάλλαγμα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, καθώς δεν υπάρχει δύναμη δίχως αποζημίωση».

Ο Φίλιπ Ρέσλερ διευκρίνισε ότι το μόνιμο ταμείο ESM, που θα υλοποιηθεί ενός Ιουλίου, δεν αποτελεί όργανο διάσωσης της Ευρώπης με γερμανικά χρήματα. «Πρόκειται για ένα καθαρό σημάδι ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη και ικανή να επέμβει σταθεροποιητικά, εάν αυτό είναι απαραίτητο, ωστόσο οι λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες της ευρωζώνης πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια και να μεταρρυθμίσουν την οικονομία τους». Επεσήμανε μάλιστα ότι η παροχή κεφαλαίων στον ESM και τα προγράμματα διάσωσης δεν πρόκειται να οδηγήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών και αύξηση φόρων στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα