Χρυσή Αυγή: Πρόταση νόμου κατά του νομοσχεδίου Ραγκούση

Η Χρυσή Αυγή, όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ. πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838/2010, του νόμου Ραγκούση. Αναλυτικά, η πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

«Επί της αρχής

Η

Ελληνική κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το κόστος του αντισυνταγματικού Νόμου 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» που σε πρώτο επίπεδο τροποποιούσε αφενός το Νόμο 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» με την κατάργηση του δικαίου του αίματος και των αυστηρών προϋποθέσεων πολιτογράφησης και χορηγούσε αφετέρου δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς. Σε δεύτερο επίπεδο αποτέλεσε την αφορμή για αλλαγή πολιτικής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την απάλειψη της προϋπόθεσης κτήσης του ελληνικού γένους των υποψηφίων στους διαγωνισμούς των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέμα δε τίθεται και για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας με την πρόσληψη αλλοδαπών, που απέκτησαν την Ελληνική υπηκοότητα με τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Νόμου 3838/2010.

Επειδή, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμόν 350/2011 απόφαση του έκρινε, ότι τα άρθρα 1Α του Νόμου 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» και 14-21 και 24 του Νόμου 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» αντίκεινται σε εννέα (9) άρθρα του Συντάγματος, ήτοι στα άρθρα 1, 4, 16, 21, 25, 51, 52, 102 και 108.

Επειδή το 90% των λαθρομεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισέρχεται δια μέσου των Ελληνικών συνόρων ως αποτέλεσμα της πλήρους ανοχής του Ελληνικού Κράτους στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την οποία επιβραβεύει με την εκ των υστέρων νομιμοποίηση και την εύκολη απονομή ιθαγένειας, που έχουν δυσφημίσει την Ελλάδα παγκοσμίως ως μια χώρα πλήρους διαφθοράς σύμφωνα με εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών, όπου η παρανομία επικροτείται.

Επειδή, έχει αλλοιωθεί η εθνική ομοιογένεια του σκληρού πυρήνα του Κράτους, ήτοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και τίθεται θέμα συνταγματικής εκτροπής, διασάλευσης της δημόσιας τάξης και απειλής εθνικής ασφάλειας της Χώρας από τη στελέχωση των υπηρεσιών εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας από Ελληνοποιημένους αλλοδαπούς μη έχοντες σχέση με το Ελληνικό γένος.

Για τους λόγους αυτούς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση και τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, του Ν. 3838/2010 και τη νομοθετική απαίτηση για κτήση ελληνικού γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε διαγωνισμούς Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φοίτηση στις εν λόγω Σχολές και σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αντίστοιχα.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα