Έκκληση Ομπάμα στο Κογκρέσο για την αμερικάνικη οικονομία

Έκκληση στο Κογκρέσο για συμβιβαστική λύση στο θέμα του προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναγκαστικής λιτότητας για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στις αρχές Ιανουαρίου του 2013, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χθες (Παρασκευή).

«Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να λύσουμε, δεν θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι το απαραίτητο», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, σε μια σύντομη δήλωση στο Λευκό Οίκο

μετά την αποτυχία του εφεδρικού σχεδίου των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ομπάμα ζήτησε να αποτραπούν οι φορολογικές αυξήσεις για τη μεσαία τάξη και να προστατευτεί η ασφάλιση δυο εκατομμυρίων άνεργων, καθώς, όπως υποστήριξε, έτσι θα τεθούν τα θεμέλια για μελλοντικές θέσεις εργασίας, για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση του ελλείμματος. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος και πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει συμφωνία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα που είχε συναντήσεις για το θέμα τόσο με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, όσο και με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη τελικής συμφωνίας. «Είναι ένας εφικτός στόχος. Αυτό μπορεί να γίνει σε δέκα ημέρες», συμπλήρωσε.

Η μπάλα είναι τώρα στο στρατόπεδο του προέδρου Ομπάμα και του Χάρι Ρέιντ, αρκέστηκε να πει ο Τζον Μπένερ.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ομπάμα για το οικονομικό αδιέξοδο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η προεδρική οικογένεια θα αναχωρήσει για τη Χαβάη, όπου παραδοσιακά περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο Λευκός Οίκος πάντως δεν διευκρίνισε πότε αναμένεται η επιστροφή του προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα