Η οδός Ερμού στους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου…

Στα χρόνια της πλαστής ευημερίας με τα εύκολα δανεικά και την ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος, η οδός Ερμού συμπεριλαμβανόταν στους 5 ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου (με βάση το κόστος ενοικίου ανά τετραγωνικό μέτρο στα καταστήματα). Τα πράγματα έχουν αλλάξει και το 2011 η οδός Ερμού κατρακύλησε στην 22η θέση.

Το 2012 έπεσε ακόμη χαμηλότερα και το μηνιαίο ενοίκιο ενός καταστήματος στην Ερμού δύσκολα ξεπερνά πλέον τα 170 ευρώ το τετραγωνικό. Η Αθήνα κατατάσσεται

πλέον 28η ακριβότερη πρωτεύουσα, μία θέση πάνω από την Πράγα και μία θέση κάτω από την Κωνσταντινούπολη, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται 24 θέσεις πάνω από το Βουκουρέστι και 17 πάνω από τη Λισσαβόνα. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Proprius, που εκπροσωπεί την Cushman & Waekfield στην Ελλάδα, Νίκη Σύμπουρα, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είναι οι βασικές αγορές στην Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα κενά καταστήματα ακόμα και στις πιο κεντρικές αγορές.

Ωστόσο εξακολουθεί να υφίσταται ενδιαφέρον, κυρίως από διεθνείς αλυσίδες, να τοποθετηθούν στις αγορές εκμεταλλευόμενες τους βελτιωμένους μισθωτικούς όρους. Οι ακριβότεροι δρόμοι της Ευρώπης για το 2012 είναι το Παρίσι (περιοχή Champs Elysees), το Λονδίνο (New Bond Street και Oxford Str), η Ζυρίχη (Bahnhofstrasse), το Μιλάνο (Via Montenapoleone) και η Ρώμη (Via Condotti, Piazza Di Spagna και Piazza San Lorenzo).

Keywords
Τυχαία Θέματα