Επίσκεψη αστραπή Ραχόι στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ για να γιορτάσει παραμονές Χριστουγέννων με τις δυνάμεις της χώρας του που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, πραγματοποίησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, όπως μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ραχόι, που συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας Πέδρο Μορένες, αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, σύμφωνα με τον Τύπο.

Αυτή η επίσκεψη αστραπή στο Αφγανιστάν είναι η πρώτη του επικεφαλής

της δεξιάς κυβέρνησης μετά την άνοδό του στην εξουσία πριν από ένα χρόνο, υπογραμμίζει η εφημερίδα El Pais, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των ισπανών στρατιωτών στη χώρα αυτή έχει ήδη μειωθεί κατά 10% επί συνόλου 1.521 ισπανών στρατιωτών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν, στην αποστολή που έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποχώρησης των ισπανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η αποχώρηση αυτή που θα συνεχιστεί το 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2014 αναμένεται εξάλλου να περιληφθεί στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του Χαμίντ Καρζάι, γράφει η El Mundo.

Μετά την Καμπούλ και μια επίσκεψη στις ισπανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο γενικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Ραχόι θα μεταβεί στην ανατολική επαρχία Χεράτ όπου υπάρχει μια ισπανική βάση επιμελητειακής υποστήριξης και κατόπιν στη βάση Κάλα-ι-νάου στη βορειοανατολική επαρχία Μπαντγίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα