Επιδείνωση του καιρού σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα (Σάββατο), με βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -1 έως 7 στη βόρεια Ελλάδα,

3 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, -2 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια, με ένταση από 5 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τομεσημέρι σε ανατολικούς - νοτιοανατολικούς έως και 7 μποφόρ στα νότια. Στο βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί, έως και 7 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητής διεύθυνσης, έως και 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς έως και 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ θυελλώδεις.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα νότια τμήματα του νομού, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα